YouTube'u Kandıran YouTuber, Hak Etmediği Halde Elmas Play Butonu Aldı

299
76
17
11
9
1,3 milyon aboneye sahip bir YouTuber, YouTube'un eşleşme sistemini kandırarak 10 milyonluk kanallara verilen Elmas Play Butonu aldı. YouTuber, ödülünü(!) almak için başka bir YouTuber'dan da yardım istedi.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, 2012 yılından bu yana hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşan içerik üreticilerine ‘Play Butonu’ adında sembolik ödüller takdim ediyor. 

Günümüzde 100 bin aboneye ulaşan kanallara Gümüş, 1 milyon aboneye ulaşan kanallara Altın, 10 milyon aboneye ulaşan kanallara Elmas, 50 milyon aboneye ulaşan kanallara Yakut, 100 milyon aboneye ulaşan kanallara ‘Özel Play Butonu’ veriliyor.

youtuber

1,3 milyon aboneye sahip YouTuber Jack Welch, normal şartlardan yalnızca Altın Play Butonu’na sahip olabiliyor. Ancak popüler içerik üretici, Society Award adlı sitenin bir açığını bularak 10 milyon aboneli bir kanala sahip olmadan Elmas Play Butonu elde etmeyi başardı.

Gümüş Play Butonu sipariş edebileceği bir sayfaya erişim sağlayan Welch, URL’de küçük bir değişiklik yaparak Elmas Play Butonu sipariş edebileceği sayfaya ulaşıyor. Ancak bu sayfaya ulaşmak da tek başına işe yaramıyor.

youtuber

YouTuber, Elmas Play Butonu sipariş etmeyi denediğinde site, Elmas Play Butonu gönderilecek kanalın adını soruyor ve YouTuber, kendi kanalının doğrulama kodunu KSI adlı 21,6 milyon aboneye sahip YouTube kanalının adıyla eşleştirmeyi deniyor.

Tarayıcıda Jack Welch’in YouTube kanalına giriş yapılmış olduğundan site söz konusu siparişi onaylamıyor ve YouTuber, bu noktada Mini Muka’dan yardım alıyor. Mini Muka, Jack Welch ile aynı adımları uyguluyor ve yine Welch’in kodunu KSI’nin ise kanal adını kullanıyor.

elmas play butonu

Site bu kez doğru eşleşmeyi sağlayamıyor ve Elmas Play Butonu’nun sepete ekleme işlemini onaylıyor. İlerleyen adımlarda ödeme işlemi ve başarılı bir şekilde gerçekleşiyor ve YouTuber, 3.000 dolar karşılığında Elmas Play Butonu’nun sahibi oluyor.

YouTuber videonun devamında kendisine gönderilen Elmas Play Butonu’nun kargosunu açıyor ve ödülü(!) ile poz veriyor. Dolayısı ile söz konusu numaranın sahte olduğu söyleyemeyiz. YouTuber, denediği yöntemin işe yarayacağından emin olmadığını belirtirken, ödülün üzerine adını kazıyarak anı olarak saklayacağını belirtti.

YouTuber'ın kazanmayı hak etmediği halde YouTube Elmas Play Butonu aldığını gösterdiği video

299
76
17
11
9
Emoji İle Tepki Ver
299
76
17
11
9