10 Milyar Dolarlık Kripto Para Polygon'da, 13 Yaşındaki Bir Çocuk Yöneticilik Yapıyor: Karşınızda Gajesh Naik

106
20
18
10
4
Hindistan'da yalnızca 13 yaşında olan Gajesh Naik, popüler bir Blockchain ağı olan Polygon'un en önemli isimlerinden bir tanesi. Peki nasıl alıyor da bir çocuk, 7 milyon dolarlık hacme sahip olan devasa bir ağ için bu kadar önemli olabiliyor?

Kripto paralar, son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan yatırım araçları haline geldiler. Kimileri yatırımcı olarak bu sektöre giriş yaparken kimileri de Blockchain teknolojisinin avantajlarına kapılarak, çeşitli kripto para projeleri üzerinde çalışıyorlar. Bu içeriğimizde sizlere, özellikle de yaşı küçük okurlarımıza ilham verecek 13 yaşındaki bir çocuktan bahsedeceğiz. Bu çocuğun ismi; Gajesh Naik.

Naik, yaşamını Hindistan'da sürdürmekte olan sayısız gençten bir tanesi. Bundan yalnızda 5 yıl önce, yani 8 yaşındayken yazılımla ilgilenmeye başlayan küçük çocuk, o dönemlerde yalnızca dört işlem bilecek kadar matematik bilgisine sahip olduğunu söylüyor. Tamamen çocuklar için oluşturulmuş ve yazılımın oldukça basit temellerinin atıldığı bir eğitim kampına katılan Naik, bu pek de önemli olmayan eğitimle daha şimdiden geleceğini kurtarmış durumda. Öyle ki bu genç arkadaşımız, şu an 7 milyon dolarlık hacimli bir kripto para projesinin en önemli geliştiricisi konumunda.

İşte 13 yaşındaki o çocuk

Gajesh Naik

Küçük çocuk, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde C, C++, Java, JavaScript ve Solidity gibi yazılım dillerini öğreniyor. Bu diller, özellikle de Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeler oluşturmak için büyük önem arz ediyor. İşte bu yeteneğini kullanmak için kripto para sektörüyle ilgili araştırmalar yapan genç çocuk, Arjun Kalsy isimli bir kripto para geliştiricisine mesaj atmaya karar veriyor. Atılan bu mesaj, Naik için yeni bir dönemin başlamasını sağlıyor. Peki kim di bu Arjun Kalsy?

Naik

Ethereum ağına bağlı bir proje olan Polygon'un bir numaralı ismi olan Kalsy, Linkedln hesabına gelen mesajı önce umursamıyor. Çünkü bu mesajda, yalnızca 13 yaşında olan bir çocuğun kripto para geliştiricisi olduğu yazıyor ve Kalsy'nin projesinde yer almak istediğinden bahsediliyordu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kalsy, mesajı ilk bir ay boyunca önemsemediğini çünkü mesaj sahibinin 13 yaşında olduğuna bile inanmadığını söylüyor. Kalsy, birkaç mesaj daha aldıktan sonra Naik ile görüşmeye karar veriyor ve sonrası, her iki taraf için de yepyeni kapılar açıyor.

13 yaşındaki küçük çocuk ile görüşme yapan Kalsy, bu çocuğun Polygon'a bağlı bir DeFi projesi olan PolyGaj'ın başına geçirmeye karar veriyor. Bunun üzerine görüşmeleri sürdüren ikili, iş ile ilgili tüm detaylarda anlaşmaya varıyor. İşe başlayan Naik, belirlenen süre içerisinde PolyGaj'ı tek başına geliştirmeyi başarıyor. İşte bu durum, 13 yaşındaki küçük çocuğun devasa bir projenin başına geçmesini sağlarken Kalsy'nin de gözünün arkada kalmamasını sağlamış oluyor. Şu an her iki taraf da yapılan bu anlaşmadan fazlasıyla memnun.

Kaynak : https://decrypt.co/73781/gajesh-naik-defi-ethereum-polygaj
106
20
18
10
4
Emoji İle Tepki Ver
106
20
18
10
4