ABD, Acil Çağrılar İçin 3 Boyutlu Bir Konum Belirleme Üzerinde Çalışıyor

17
3
1
0
0
ABD'de FCC, acil durum çağrılarında bundan sonra çağrının hangi kattan geldiğinin de belirlenmesini istiyor.

Cuma günü FCC, ABD’deki 911 acil aramalarında, sevk merkezinin işini kolaylaştıracak yeni gereklilikler açıkladı. Açıklanan yeni gerekliliklere göre, yer saptamada sadece X ve Y GPS koordinatları değil ayrıca dikey olarak z ekseni de belirlenebilecek. Böylece yardıma gidecek olan ekipler, yardım çağrısının hangi kattan geldiğini öğrenebilecekler.

Komisyonun vardığı sonuca göre, yeni metrik ile birlikte aramanın kaynağı üç metre aşağı ya da yukarı sapma ihtimaliyle birlikte daha doğru tahmin edilebilecek ki bu da çok katlı apartmanlar için oldukça yeterli.

Yapılan açıklamaya göre, ev içinden kablosuz hatlarla yapılan 911 aramalarında telefona da bağlı olmak üzere artı veya eksi üç metrede konum doğruluğu yapılabilecek. Ancak şöyle bir durum söz konusu ki Google’ın bir yıl önce testlerini gerçekleştirdiği sistemde daha doğru konum doğrulama oranı söz konusuydu.

Pizza dağıtım kuryelerinin bile anında konumumuzu tespit edebildiği bir dünyada acil durum çağrılarının da bu tarz bilgilere erişebilmesi oldukça önemli.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/fcc_proposes_better_gps_locating_for_911_calls_down_to_the_buildings_floor_level-news-36056.php
17
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
1
0
0