ABD ve Huawei Arasındaki Gerilim Apple'ı da Etkiliyor

78
13
11
7
6
ABD ve Huawei arasındaki gerilim, hali hazırda iPhone satışları düşüş yaşayan Apple'ı da olumsuz etkiliyor.

Trump yönetiminin Çin ile olan ticari savaşı ve Huawei’nin ihracat konusunda kara listeye alınması, dünyanın en kalabalık ülkesindeki 'Apple Boykotu' hareketini iyice güçlendirdi. Yerel basında çıkan haberlerde, Çin’de iPhone kullanmanın bazı kullanıcılar için artık utanç verici hale geldiğinden bahsedildi.

Apple’ın Çin’deki düşen iPhone satışları şirketi çeşitli indirim yapmayı zorlarken yaşanan son olaylar Apple’a daha da zora sokacak. South China Morning Post’da yer alan bir haberde Huawei’nin kısa vadede etkileneceği ancak Apple’ın uzun vadede daha zararlı çıkacağından bahsedildi.

Gazetenin haberinde, Apple ve Huawei’nin Çin pazarındaki paylarından da bahsedildi. Geçtiğimi yıl toplamda 206 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Huawei, bunun 105 milyonunu vatanı Çin’de sattı ve Çin’deki Pazar payının %26,4’ünü oluşturdu. Apple ise %9,1’lik payıyla Çin pazarında beşinci sıraya yerleşti. Bu senenin ilk çeyreğinde Apple’ın pazar payı %7’ye gerilerken Huawei payına %3 daha eklemeyi başardı.

IDC Asya Pasifik’te müşteri cihazları araştırma bölümü başkan yardımcısı olan Bryan Ma “Milliyetçiler ve Amerikan ürünlerine 'hayır' diyenler olacaktır ancak kalan birçok kişi bunu önemsemeyecektir” dedi. Apple CEO’su Tim Cook, yıllarca Çin pazarı için çalışmış, şirketle birlikte farklı alanlara bağışlar yapmış hatta yerel şirketlere yatırımlar yapmıştı.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/05/22/iphone-in-china/
78
13
11
7
6
Emoji İle Tepki Ver
78
13
11
7
6