Adam Kelly, Kuantum Bilgisayarı Çalışmalarıyla Avrupa'nın En İyi Genç Bilim İnsanı Seçildi

8
7
6
1
0
Dublinli Adam Kelly, kuantum bilgisayar devrimi çalışmalarına ettiği öncülükle "Avrupa’nın En İyi Genç Bilim İnsanı" unvanına sahip oldu. Yılın başında BT Genç Bilim İnsanı ve Teknoloji Fuarı’nda birinci seçilmesinden sonra Kelly, Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda da birinci olmayı başararak Avrupa’nın bir numarası oldu.

Her yıl gerçekleşen BT Genç Bilim İnsanları ve Teknoloji Sergisi (BTYSTE), bu yılın ocak ayında yaptığı önemli çalışmalar için bir genci ödüllendirmiş ve tanınmasını sağlamıştı. Adam Kelly ismindeki genç, BTYSTE’de aldığı birincilikten sonra geçtiğimiz günlerde yapılan Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda da (EUYCS) birinci olmayı başardı.

Kelly'nin projesi, genel kuantum devrelerinin simülasyonunu optimize etmek üzerineydi. Bu çalışma da pratik kuantum bilgisayarlarının gelişimine katkı sağlayacaktı. Sunumu ile BTYSTE’de birinciliği kazanan Kelly’nin ödülü, EUCYS’de sunum yapmasını sağlayacaktı. Bu yarışmanın kazananları, kişi başı 7.000 euro para ödülüyle ödüllendirildi.

Avrupa’nın En İyi Genç Bilim Adamı: Adam Kelly

adam kelly

Kelly’nin başarısı hakkında yorum yapan BTYSTE'nin başkanı Mari Cahalane, “Adam’ı EUCYS’deki başarısından ötürü tebrik ediyorum. En saygın uluslararası öğrenciler arası bilim yarışmalarından birinci olarak ayrılmak, STEM başarısının harika bir göstergesi” açıklamasını yaptı. Mari, “İrlanda rekabette sürekli olarak başarılı oldu ve Adam’ın aldığı bugünkü başarı, bu rekoru sürdürmeyi başardı” diyerek açıklamasına devam etti.

Kelly’nin kupa dolabı, Kasım 2018’de SciFest’te aldığı ödüllerden sonra giderek dolmaya devam ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda kazandığı bir başka ödülü de dolabına ekleyen Kelly, başarılarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

Kaynak : https://www.siliconrepublic.com/machines/quantum-pioneer-adam-kelly-eucys-2019-winner
8
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
6
1
0