Kimisinde Eğlendiğimiz Kimisinde İçimizin Karardığı 20 İkonik Oyun Repliği

20
5
3
0
0
Kimisinde Eğlendiğimiz Kimisinde İçimizin Karardığı 20 İkonik Oyun Repliği
Video oyunu meraklılarının yüksek bir çoğunluğu hemfikir olacaktır ki bir oyunu kaliteli yapan en önemli şeylerden biri de senaryosudur. Hatta oyunların senaryosu o kadar etkilidir ki bazen bir oyundaki bir replik, bir insanın kötü giden yaşantısında ona yol gösterebilir, üzgün olduğu zaman güldürebilir ve hayat felsefesi haline bile gelebilir.

Bu kimisi eğlenceli kimisi iç karartıcı kimisi yol gösterici kimisi uzun ve kimisi kısa efsane oyun repliklerinin her biri, neredeyse her oyuncunun aklına bir şekilde kazınmış ve dediğimiz gibi hayatlarında belki de etkisi olmuş desek abartmış olmayız.

Tabii ki akıllara kazınmış her repliği burada göremeyebilirsiniz ancak birçoğunu burada derlediğimize emin olabilirsiniz.

“Bravo Six, going dark.” – Captain Price, Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare serisinin 2019’da yeniden yapılmasının şerefine yayınlanan fragmanda Captain Price’ın söylediği ve hepimizin tüylerini diken diken eden söz: “Bravo Six, telsizleri kapatıyoruz.”

“Requiescat in pace.” – Ezio Auditore Da Firenze, Assassin’s Creed 2

Assassin’s Creed serisini sevmemizi sağlayan Ezio Auditore Da Firenze’nin, hedeflerini öldürdüğünde onları bu dünyadan yollamak için kurduğu Latince cümle: “Huzur içinde yat.”

“I’m afraid.” - Arthur Morgan, Red Dead Redemption 2

Bir kurgusal karakterden daha fazlası, ağabeyimiz olan Arthur Morgan’ın oyunun sonlarına doğru rahibeye söylediği ve hepimizin gözünden bir damla yaş getiren söz: “Korkuyorum.”

“It’s time to kick ass and chew bubble gum…and I’m all outta gum.” – Duke Nukem

Duke Nukem efsanesinin 1988 yapımı ‘They Live’ filminden aldığı ve oynarken duymaya can attığımız o replik: “Kıç tekmeleme ve sakız çiğneme zamanı… ve sakızım bitti.”

“Would you kindly…” – Dr. Yi Suchong, Bioshock

Bir oyun oynuyormuştan ziyade bir romanı yaşıyormuş gibi hissettiren Bioshock’ta karakterimize söylenince harekete geçmemizi sağlayan sihirli sözcükler: “Rica etsem…”

“War… War never changes.” – Giriş sahnesi, Fallout

Atom bombalarının havada uçuştuğu bir savaştan sonrasında hayatta kalmaya çalıştığımız Fallout serisinin 4. oyununun giriş sahnesinde tüyler ürperten söz: “Savaş, savaş asla değişmez.”

“Nothing is true, everything is permitted.” – Suikastçıların yemini, Assassin’s Creed

Diğer insanlar körmüşçesine gerçeği takip ettiklerinde, unutma: Hiçbir şey doğru değildir. Diğer insanlar, ahlak veya kanun tarafından kısıtlandığında, hatırla: Her şey mümkündür.”

“War is where the young and stupid are tricked by the old and bitter into killing each other.” – Niko Bellic, Grand Theft Auto IV

GTA serisinin en karanlık oyunu olan GTA 4’teki Doğu Avrupa’dan ABD’ye ‘Amerikan rüyasını’ yaşamak için gelen Niko Bellic abimizin iç acıtan savaş tanımı: “Savaş, aptalların ve gençlerin, yaşlı ve acımasızlar tarafından birbirlerini öldürmek için kandırılmasıdır.”

“Makarov… knows… Yuri…” – Soap MacTavish, Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare serisinin en üzücü anı, birinci oyundan itibaren tanıdığımız Yüzbaşı Soap’ın ölmeden hemen önce ağabeyi gibi gördüğü Price’a son nasihati: “Makarov, Yuri’yi tanıyor…”

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world." – Gordon Freeman, Half-Life 2

FPS oyunlarının gidişatına yön veren oyunlardan biri olan Half-Life 2’de ana kötü karakter G-Man’in, çilekeş bilim insanı ana karakterimiz Gordon Freeman’a söylediği ve gerçekten de kastettiği o manalı söz: “Yanlış yerdeki doğru adam, dünyadaki her şeyi değiştirebilir.”

“It is a good life we lead, brother.” - Federico Auditore, Assassin’s Creed 2

Assassin’s Creed serisini sevmemizi sağlayan Ezio’dan bahsetmiştik. İşte Ezio ve onun hayat hikâyesiyle tanıştığımız oyun olan Assassin’s Creed 2’nin efsane giriş sahnesi:

“Federico: İyi bir hayat sürüyoruz kardeşim.

Ezio: En iyisini. Asla değişmesin.

Federico: Ve bizi asla değiştirmesin.

Ubisoft sunar: Assassin’s Creed 2”

“At the end of the day, as long as there are two people left on the planet, someone is gonna want someone dead.” – Sniper, Team Fortress 2

Genel olarak şapşal karakterlere sahip bir oyun olsa da Team Fortress 2 içerisinde gerçekten duyunca kara kara düşündürten repliklerden biri: “Gezegende sadece iki kişi kalsa bile, günün sonunda biri, öbürünün ölmesini isteyecektir.”

“The truth, Walker, is that you’re here because you wanted to feel like something you’re not: A hero.” – John Konrad, Spec Ops: The Line

(Spec Ops: The Line’ı oynamadıysanız bu videoyu izlemeyin.)

Asla hak ettiği üne kavuşamayan oyunlardan biri olan ve savaşın gerçek yüzünü gösteren Spec Ops: The Line’ın sonunda Konrad’in, ana karakterimiz Walker’a söylediği can alıcı replik: “Gerçek şu ki Walker, olmadığın bir şey gibi hissetmek için buradasın: Bir kahraman.”

“Soap trusted you, I thought I could too. So why in bloody hell does Makarov know you?” – Captain Price, Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3’te Soap’ı kaybetmemizin hemen ardından Captain Price, oğlu gibi gördüğü Soap’ın ona son sözleri dolayısıyla ana karakterimiz Yuri’ye celallenir ve şöyle der: “Soap sana güvendi, ben de güvenebileceğimi sandım. Öyleyse neden Makarov seni tanıyor ulan?”

“Did I ever tell you the definition of insanity?” – Vaas Montenegro, Far Cry 3

Birçok Far Cry hayranının ‘serinin son güzel oyunu’ olarak adlandırdığı Far Cry 3’te, belki de oyun dünyasının en iyi yazılmış kötü karakterlerinden biri olan Vaas’ın Einstein’a atıfta bulunması: “Sana hiç deliliğin tanımını anlatmış mıydım? Delilik, bir şeyi tekrar tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir. İşte bu, çılgınlık.”

“Ah shit, here we go again…” – Carl Johnson, Grand Theft Auto: San Andreas

Annesinin ölüm haberini almasının ardından 5 yıllık Liberty City macerasından evine dönen Carl Johnson’ın artık hepimizin ezberlediği o repliği: “Hay sıçayım, işte yine başlıyoruz.”

“Hey you! You’re finally awake.” – Arabadaki adam, The Elder Scrolls V: Skyrim

Oyuncu cemiyetinin ezberinde olan bir başka replik de yıllardır devam oyunun gelmesini beklediğimiz The Elder Scrolls serisinin 5. oyunu Skyrim’den: “Hey sen! Sonunda uyandın.”

“Remember: No Russian.” – Makarov, Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3’te Price’ın Yuri’ye ‘Makarov seni neden tanıyor?’ diye sormasının ardından olayın aslını gördüğümüz, oyunda bile olsa bir insanlık suçu işliyormuş gibi hissettiren o görevin ilk repliği: “Unutmayın: Rusça yok.”

“Mr. Salieri sends his regards.” - Vito Scaletta & Joe Barbaro, Mafia

İlk oyunda canlandırdığımız Tommy’nin öldürülüşünün, 2. oyundaki ana karakterlerimiz tarafından olduğunu anladığımızda bir mermi gibi saplanan Mafia repliği: “Bay Salieri selamlarını iletti.”

Ve sonra Tommy ekler: “Unutma: Para, iş güç ve hatta en yakın dostların bile geçip gider. Ama aile… Aile sonsuza kadar devam eder.”

“Fifty thousand people used to live here, now it’s a ghost town.” – Cpt. MacMillan, Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare serisinin belki de en ikonikleşmiş ve herkesin aklına kazınmış olan görevdeki o efsane replik: “Şuraya bir bak. Eskiden burada 50.000 insan yaşardı, şimdi bir hayalet şehir. Hiç böyle bir şey görmemiştim.”

Video oyunları, oyuncular dışındaki insanlara gereksiz, boşa vakit kaybettiren bir unsur gibi gelebilir. Ancak bir kere, sadece bir kere gerçekten üzerine uğraşılmış ve kaliteli bir hikâyeye sahip bir oyun oynadığınız zaman bu fikriniz kesinlikle değişecektir.

20
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
3
0
0