Google'ın 'Cihazımı Bul' Özelliği Artık Bluetooth ile Diğer Cihazları Bulabilecek

20
3
1
0
0
XDA geliştiricileri, Google'ın 'Cihazımı Bul' uygulamasının güncelleme kodlarında fark edilen yeni özellikleri paylaştı. Apple'ın AirTag veya AirPods kulaklıklarını bulması gibi artık Android telefonlar da bağlı oldukları cihazları bu özellik sayesinde Bluetooth ile takip edebilecek.

Son zamanlarda karşımıza çıkmış olan AirTag’de Bluetooth ve ultra geniş bant aralığı kullanılarak cihazların yeri saptanabiliyordu. Bunun dışında halihazırda oldukça işlevsel bir ‘Cihazımı Bul’ uygulamasına sahip olan Apple’a, Google’ın Cihazımı Bul uygulaması rakip olacak gibi görünüyor.

Apple'ın oldukça sevilen bu özelliği, gelen son bilgilere göre Android tarafında da güç kazanıyor. XDA geliştiricilerinin paylaştığı bilgilere göre Android’in kayıp cihazları bulmak için ortaya koyduğu ve halihazırda var olan Cihazımı Bul özelliği, önümüzdeki dönemde daha da gelişecek ve daha kullanışlı hale gelecek.

Kayıp cihazlar için Bluetooth bağlantısı kullanılabilecek:

Find My Device

Kodlarda yer alan bilgilere göre belirtilen özellikler başarılı şekilde kullanıma sunulabilirse kullanıcılar, başka cihazları Bluetooth vasıtasıyla da bulabilecek. Bu da internetiniz olmadığında Bluetooth sinyalleri sayesinde kayıp cihaz bulma özelliğinden faydalanabileceksiniz demek. Bu yenilikle birlikte Google’ın, Apple’ın Cihazımı Bul özelliğinden geri kalmak istemediğini de görmüş oluyoruz. Özellik Find My Device Network ibaresinin kodlar arasında görülmesi üzere gün yüzüne çıktı. 

Google’ın Cihazımı bul uygulaması, şimdilik sadece telefonunuzu, tabletinizi ve akıllı saatinizi bulabilmenize imkân tanıyor. Bulunan bu cihazları uzaktan kilitlemek veya sıfırlamak da uygulamanın sağladığı fonksiyonlardan. 

Find My Device

Bu hamleyle birlikte Google’ın herhangi bir alanda rekabette geri kalmak istemediğini görmüş oluyoruz. Bu yeniliklerin resmi olarak ne zaman duyurulacağı bilinmiyor fakat ortaya çıktıklarında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ayrıca hizmetlerin işleyiş şekli hakkında da Google’ın kullanıcıları bilgilendirmesi bekleniyor.

Özet olarak Apple’ın oldukça iyi geri dönüşler alan kayıp cihaz bulma hizmetinin Android tarafında da geniş kapsamlı bir hale getirilmek istendiğini söyleyebiliriz. Detaylar ortaya çıktığında sizlere aktarıyor olacağız. Özellik hakkındaki fikirlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/06/20/android-to-get-an-app-to-find-items-similar-to-apples-find-my/
20
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
0
0