Android'e Bu Yaz Gelecek 6 Özellik Açıklandı [Bir Tanesi Türkiye'ye Geldi Bile]

74
13
5
4
3
Google, Android ekosistemine yaz boyunca sunulacak yeni özellikleri açıkladı. 6 yeni özellik üzerinde duran şirket, bu özelliklerden bir tanesinin bugün itibarıyla Türkiye'de kullanılabileceğini söylüyor. Diğer özellikler ise zaman içerisinde kullanıma sunulacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android işletim sistemi için oluşturduğu internet sitesinde yeni bir gönderi paylaştı. Bu gönderi, yaz boyunca Android ekosistemine sunulacak yeni özelliklerin neler olduğunu gözler önüne seriyor. Google tarafından yapılan açıklamalara göre ülkemizdeki kullanıcılar, bu özelliklerden bir tanesine bugün itibarıyla ulaşma imkanı yakalayacaklar.

Google'a göre Android ekosistemi, bu yaz boyunca 6 yeni özelliğe sahip olacak. Bu özellikler; deprem uyarı sistemi, yıldızlı mesajlar, mesajlarda önerilen emojiler, sesli komutla daha fazla şey yapabilme, daha işlevsel Voice Access ve iyileştirilmiş Android Auto. Peki bu özellikler, Android ekosistemindeki kullanıcılara ne gibi faydalar sağlayacak?

İşte bu yaz Android'e gelecek 6 yeni özellik

Android

Deprem uyarı sistemi

Bir süre önce Yeni Zelanda ve Yunanistan'da kullanıma sunulan deprem uyarı sistemi, Google'ın en yeni teknolojilerinden bir tanesi. Telefonların dahili sensörleri sayesinde deprem dalgalarının saniyeler önce de olsa tespit edilmesini sağlayabilen bu özellik, bu sayede kullanıcıların deprem anından birkaç saniye önce uyarılmasını sağlıyor. Bu özellik, bugün itibarıyla Türkiye'de de kullanılabiliyor.

Yıldızlı mesajlar

Yıldızlı mesajlar, aslında pek çok kullanıcının WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamasında kullandığı özelliklerden bir tanesi. Gelen bir mesaja yıldız ekleyebileceğiniz özellik, daha sonra bu mesajlara kolaylıkla ulaşılmasını sağlıyor. Google'a göre yıldızlı mesajlar özelliği, önümüzdeki haftalarda dünya geneline yayılacak.

Android yeni özellik

Önerilen emojiler

Google'ın yapay zekası, kullanıcıların mesajlaşmalar sırasında kullandığı emojileri öğrenerek, daha sonra bu emojileri kullanıcılara önerecek. Android 6.0 ve üzeri cihazlarda kullanılabilecek özellik, şu an için yalnızca İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde yazılan mesajlar için derin öğrenme yapabiliyor. Google, önerilen emoji özelliğinin kapsamını genişleteceklerini söylemiş olsa da bunun ne zaman gerçekleşeceği belli değil.

İyileştirilmiş sesli komut

Google, zaten uzunca bir süredir kullanılabilir olan sesli komut sistemini de iyileştirmiş durumda. "Hey Google" komutuyla tetiklenen asistan, artık uygulama çalıştırmaktan kullanıcıyla ilgili bir bilgiyi sorgulamaya kadar her şeyi yapabilecek.

Android

İyileştirilmiş Voice Access

Akıllı telefonunu eliyle kullanmakta zorlanan tüketiciler için geliştirilmiş Voice Access, güncellendiğinde yalnızca bakarak çalıştırılabilecek. Böylelikle kullanıcıların Voice Access'i çalıştırabilmek için herhangi bir sesli komut vermelerine gerek kalmayacak. Telefon, kullanıcının yüzünü gördüğü an Voice Access'i devreye alacak.

İyileştirilmiş Android Auto

Android Auto üzerinde de önemli iyileştirmeler yapan Google mühendisleri, uygulamanın artık araçlara çok daha kolay bağlanabilmesini sağlıyor. Ayrıca A'dan Z'ye isimli buton, artık Android Auto'nun özelliklerine çok daha kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Öte yandan artık bir kullanıcı, Android Auto'yu kullanırken WhatsApp ya da Mesajlar gibi çeşitli mesajlaşma uygulamalarını çok daha rahat bir şekilde kullanabilecek.

Kaynak : https://blog.google/products/android/new-features-summer-2021
74
13
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
74
13
5
4
3