Tüm Dünyada iOS'un mu Yoksa Android'in mi Daha Çok 'Sevildiği' Açıklandı: Türkiye'deki Sonuç Kavga Çıkartır

178
32
31
17
6
Teknoloji dünyasının bugün en fazla konuştuğu konulardan birisi olan "Apple mı, Android telefon mu?" sorusunun cevabı, bir araştırmayla ortaya kondu. Electronic Hub tarafından yapılan araştırma, dünya genelinde ve ülkelerde en çok hangi telefon türünün sevildiğini gösterdi.

Bugün takipçilerimizin yorumlarından sosyal medyaya tüm dünyada konuşulan bir konu başlığı bulunuyor: Android telefon mu yoksa Apple telefon mu? Bu soru, özellikle işletim sistemi kısmından ele alınıyor. Google tarafından geliştirilen Android ve Apple tarafından geliştirilen iOS, en ince eksisi ve artısıyla kullanıcılar tarafından yorumlanıyor.

Elbette herkesin olmasa da çoğunluğun gönlünde bu iki telefon seçeneğinden birisi, herhangi bir sebeple kullanamıyor olsa da diğer seçeneğe göre daha ön planda yer alıyor. Peki, hem dünya çapında hem de ülkemizde akıllı telefon kullanıcıları en çok hangi tür telefonu seviyor? Bu sorunun cevabı, Electronics Hub tarafından paylaşılan araştırmayla verildi. Bununla birlikte Android ve Apple telefonlarından en çok nefret eden ülkeler de açıklandı.

Dünya, Android’i seviyor (az farkla):

android apple

Paylaşılan bilgilere göre araştırmada yer alan 142 ülkenin 74’ündeki kullanıcılar, en çok Android işletim sistemli telefonları seviyor. Dünya genelinde 3 ülkede Android ve Apple sevenler birbirine eşitken 65 ülkenin kullanıcısı, Apple’ın telefonlarını seviyor.

En çok hangi ülke Android işletim sistemli telefonlardan nefret ediyor?

android

Android işletim sisteminden nefret eden ülkelerin başında Polonya geliyor. Polonyalı kullanıcıların %34,44’ü Android’i sevmiyor. Tüm dünyadaysa kullanıcıların %15,64’lük kısmı Android’i sevmiyor.

En çok hangi ülke Apple’ın telefonlarından nefret ediyor?

apple

Tablonun gri renkli haline baktığımızda Apple telefonlardan en çok nefret eden ülkenin Letonya olduğunu görüyoruz. Letonyalı kullanıcıların %35,87’si, Apple telefonları sevmiyor. Dünya genelindeyse kullanıcıların %17,62’lik kısmı Apple’ı sevmiyor.

Türkiye’de durum ne?

  • Kullanıcıların 8,13’ü, Android hakkında olumsuz Tweet paylaştı.
  • Kullanıcıların %11,27’si Apple telefonları hakkında olumsuz Tweet paylaştı.
  • Türkiye’de en çok Apple telefonlar seviliyor.

Araştırmanın detayları:

Araştırma, Android ve Apple ile ilişkili anahtar kelimelerin ve yüzlerce telefon model isminin listesinin çıkarılmasıyla başladı. Ardından Twitter API’ı kullanılarak 347 bin 856 Tweet toplandı. Bu Tweetlerin 208 bin 778’i Apple’la, 139 bin 78 tanesi Android’le ilişkiliydi.

Toplanan Tweetler, SentiStrength isimli bir araç ile analiz edildi. araç, kısa metinlerde olumlu ve olumsuz ifadeleri derecelendirdi ve her bir Tweeti olumlu, olumsuz ve tarafsız olarak kategorilendirdi. Veriler, Mayıs 2021’de toplandı.

Kaynak : https://www.electronicshub.org/android-vs-apple-which-does-the-world-love-most/
178
32
31
17
6
Emoji İle Tepki Ver
178
32
31
17
6