Apple, Henüz İşlevi Olmayan İlginç Bir Alan Adını Satın Aldı

44
19
7
6
3
appleoriginalproductions.com adıyla bir alan adını satın alan Apple'ın neden böyle bir şey yaptığı bilinmezken, alan adının işlevsiz olması da dikkatlerden kaçmıyor. Apple'ın iki farklı nedenden ötürü bu alan adını satın almış olabileceği ifade ediliyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, "appleoriginalproductions.com" isimli bir alan adını tescillediği ortaya çıktı. "Apple orijinal yapımları" olarak dilimize çevirebileceğimiz bu alan adının neden alındığı bilinmezken, Apple'ın iki farklı nedenden ötürü bu alan adını tescil ettiği düşünülüyor. Apple'ın aldığı alan adı, şu an için herhangi bir içeriği açmıyor. Yani Apple, bu alan adı için en azından şimdilik, bir internet sitesi oluşturmadı.

Apple tarafından satın alınan alan adının, şirketin yeni sayılabilecek hizmeti "Apple TV+" için almış olması muhtemel. Çünkü Apple, bir süredir orijinal dizi ve filmler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Apple, bu alan adına sahip olan bir internet sitesiyle oluşturduğu tüm orijinal yapımları derlemek istiyor olabilir. Belki de şirket, bu alan adının başka bir kişi ya da kurum tarafından sahiplenilmemesi için böyle bir şey yapmıştı. Ancak açıklama gelmeden, bunu bilmenin bir yolu ne yazık ki yok.

Apple, ilk kez böyle bir girişimde bulunmuyor. Şirket, geçtiğimiz dönemlerde "iphone.com" alan adını satın alarak, bu alan adından resmi internet sitesine yönlendirme yapmıştı. Şirket bu sayede, müşterilerin siber güvenliklerine yardımcı olmaya çalıştı. Ayrıca Apple'ın "privacyisimportant.com" isimli bir alan adı daha var. "Gizlilik önemlidir" olarak çevirebileceğimiz bu alan adı da, tıpkı appleoriginalproductions.com gibi işlevsel bir durumda değil.

Bu tür alan adı girişimleri, sadece Apple tarafından yapılan bir şey değil. Çeşitli şirketler, kendilerine yakın olan bazı alan adlarını satın alarak sahteciliğin önüne geçmeye çalışıyorlar. İşte Apple da satın aldığı alan adıyla tüketicilerin güvenliğini korumaya çalışıyor olabilir. Ancak Apple, bu alan adını işlevsel hale getirerek tüketicilere bazı şeyler sunabilir. Bu alan adının ne olacağını zaman gösterecek.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/20/08/14/apple-registers-appleoriginalproductions-domain-name-no-website-yet
44
19
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
44
19
7
6
3