Apple'ın 2,5 Milyar Dolarlık Bitcoin Aldığı İddia Edildi

21
12
6
3
0
Kripto para piyasaları için durgunluk dönemine girmişken gerçekliği kanıtlandığında piyasaları alt üst edecek bir iddia ortaya atıldı. Teknoloji devi Apple'ın Bitcoin'e sağlam bir yatırım yaptığı söyleniyor.

Bitcoin'in tabanında bulunan blok zinciri teknolojisi; Google, Microsoft ve Apple gibi dev şirketler için yeni nesil projelerin tabanını oluştururken, bu teknolojiyi taban alan ve finansal bir karşılığı olan kripto paralar da aynı şirketler için bir yatırım kalemi oluşturuyor. Tesla ve Microstrategy gibi şirketlerin Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmaları, piyasalara olan güveni de artırıyor.

Bu konuda en somut adımları atan teknoloji şirketi Facebook olmuş, Libra Birliği adındaki oluşum ile Avrupa merkezli bir proje başlatmış, ancak yeterli itibara ulaşamadığı için askıya alınmıştı. Bunun dışında GAFAM'a dahil olan teknoloji devlerinden, halihazırda piyasada işlem gören Bitcoin ve altcoinlere yatırım haberi gelmedi. Dünyanın en değerli şirketi olma unvanına sahip Apple hakkında da şimdilik somut delillere dayanmayan bir iddia ortaya atıldı. 

İddialar şimdilik küçük hesaplara dayanıyor:

galaxytrading

"Apple'ın 2 milyardan daha fazla değerde Bitcoin aldığı söyleniyor" @GalaxyTrading

jashua

"Söylentilere göre Apple 2,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını bugün açıklayacak. Eğer gerçekse bugün en yeni iPhone'dan alırım! Kullanmam ve BTC 100 bin dolara başlaması hatırına saklarım. Altcoinlerin ne olacağını siz hayal edin!" @JoshRoomsburg

Twitter'da yatırımcılara bilgi veren binlerce hesaptan sadece birisi olan GalaxyTrading'in paylaşımı aslında bu konuda ciddiye alınacak bir erişime sahip değil, ancak hesabın daha önce kripto para piyasalarına dair sızıntı bilgileri paylaştığı biliniyor. 

İddiaların en güçlü kaynağı ise şimdilik kripto haber platformu ChainLeak ve Jaxon Marketing Group CEO'su Joshuwa Roomsburg. Hatta kendisi Apple'ın bu yatırımını duyurabileceği ihtimaline de değinmiş durumda. 

Apple blok zinciri ve kripto para konusunda ilk sinyalleri geçtiğimiz haftalarda vermişti:

steve wozniak

Apple'ın kripto paralara karşı kurumsal tavır ve tutumu aslında çok keskindi. Ancak Steve Jobs ile birlikte şirketin diğer kurucusu olan Steve Wozniak'ın Bitcoin'in geleceğine dair umutlu olduğunu söylemesi, Apple'ın yakın zamanda "kripto para sektöründe deneyimli" üst düzey yönetici ilanı yayınlaması bu durumun değişeceğine dair somut bir gösterge olarak yorumlandı. Ayrıca Apple'ın Bitcoin'e hiç bulaşmadan kendi kripto para birimini ya da blok zincir tabanlı ödeme sistemini geliştirmesi de mümkün görünüyor.

Apple Bitcoin alırsa ne olur?

Apple'ın Bitcoin'i satın alması ve bunu dünya kamuoyu ile paylaşması, kendi itibarını kripto para dünyasına taşıması anlamına geliyor. İtibar da yatırım piyasalarında güvenin temelini atan en önemli unsurlardan birisi olarak görülüyor.

Bitcoin'in 65 bin doları gördüğü, kripto para piyasalarının toplam hacminin 2,5 trilyon doları aştığı bir sezonun ardından Apple'ın Bitcoin alması, çoğu insan için kripto para piyasalarına ilişkin bir güven işareti olarak yorumlanabilir. Bu adım çoğu büyük şirketin Apple'ı takiben Bitcoin almasını ve küçük yatırımcıların sayılarının artmasını sağlayabilir. 

21
12
6
3
0
Emoji İle Tepki Ver
21
12
6
3
0