MicroStrategy Doymuyor: 489 Milyon Dolarlık Bitcoin Daha Aldı

20
7
4
3
0
Yüklü Bitcoin alımlarıyla kripto servetine servet ekleyen MicroStrategy, bugün dev bir alım daha gerçekleştirdi. 489 milyon dolarlık Bitcoin daha alan şirketin toplam kripto serveti, 105 bin Bitcoin’e ulaştı.

Bu ay yarım milyar dolarlık Bitcoin satın alarak Bitcoin zengini haline gelen MicroStrategy, aynı hamleyi bir kez daha gerçekleştirerek gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde 500 milyon dolarlık tahvil satışı yaparak kazancıyla Bitcoin alan şirket, 489 milyon dolarlık bir alım daha gerçekleştirdi

Son 3 aydır ciddi iniş çıkışlarla karşılaşan Bitcoin, yakın zamanda Çin’de Bitcoin madenciliğinin yasaklanmasıyla tekrar düşüşe geçmişti. Bunu fırsat bilen ünlü yazılım firması MicroStrategy, yine yüklü miktarda Bitcoin aldı. ‘Dip’ fırsatını kaçırmayan şirketin toplam Bitcoin miktarı, 100 bini aştı.

MicroStrategy an itibariyle 105 bin Bitcoin’e sahip

microstrategy

Daha önceki alımlarıyla Bitcoin yatırımcılarının ilgisini ve hatta sevgisini kazanan yazılım şirketi MicroStrategy, bugün 489 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı. Bitcoin’in son düşüşünü fırsat bilen şirket, bu alımla kasasına yaklaşık 13 bin Bitcoin daha ekledi.

MicroStrategy’nin sahip olduğu Bitcoin sayısı, son alımla beraber 105 bin 85’e ulaştı. Farklı zamanlarda yapılan alımlara toplamda 2 milyar 741 milyon dolar harcandı. Şirket, tüm bu Bitcoin’leri birim başına ortalama 26 bin dolara aldığını açıkladı.

Durmak yok, HODL’a devam

bitcoin

Alımı her zamanki gibi şirketin CEO’su Michael Saylor duyurdu. Saylor, Twitter’da yaptığı açıklamalarda “21 Haziran 2021 itibariyle ‘HODL’a devam ediyoruz. ~105,085” ifadelerini kullandı. Bilmeyenler için açıklamış olalım: ‘HODL’, tutmak anlamına gelen ‘hold’ kelimesinden türetilmiş bir terim. Kripto para yatırımcıları, bu terimi uzun vadeli ve satışsız kripto yatırımları için kullanıyor.

MicroStrategy’nin 489 milyon dolarlık Bitcoin alımı, herkes tarafından hoş karşılanmadı. Kimileri, bunun boş bir manipülasyon olduğunu ve alıma rağmen Bitcoin’in düşüşünün durmadığını ifade etti. Ancak ‘HODL’ yanlısı yatırımcılar dönemsel iniş çıkışlara değil hedef değere odaklandığından dolayı, şirketin bu girişimleri olumlu tepkiyle karşılandı.

Kaynak : https://news.bitcoin.com/microstrategy-buys-489m-worth-of-bitcoin-company-now-holds-more-than-100000-btc/
20
7
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
4
3
0