Apple, ‘Find My’ Uygulamasının Nasıl Çevrimdışı Çalıştığını Açıkladı

27
18
7
2
0
Apple, iOS 13'le birlikte tanıttığı Find My uygulamasının nasıl çevrimdışı çalıştığını açıkladı. Aldığımız bilgilere göre işlem iki adet Apple cihazına ihtiyaç duyuyor.

iOS 13 ve macOS 10.15’teki en ilginç değişikliklerden biri Find My Friends ve Find My iPhone uygulamalarının birleştirilmesi oldu. Yeni uygulama, tüm Apple cihazlarını Bluetooth işaretçisine çevirerek çevrimdışı olsanız bile Apple cihazınızı bulmanıza olanak sağlıyor. Apple ise yeni uygulamasındaki güvenlik bilgileriyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Apple, Find My uygulamasındaki çevrimdışı konum bilgisi hakkında şu bilgileri verdi:

“Kalabalık kaynaklı konum bilgisi sayesinde kaybettiğiniz bir cihazı Wi-Fi ya da mobil veri bağlantısı olmasa bile bulun. Cihazınızı kaybettiğinizi belirttiğinizde kayıp cihazınız başka bir Apple cihazının (size ait olmak zorunda değil) yanındaysa diğer cihaz Bluetooth sinyallerini algılayarak size konum bilgisi veriyor. İşlem tamamen şifreli ve anonim olduğu için herkesin gizliliği de korunuyor.”

WWDC etkinliğinde Craig Federighi, Find My’ın çevrimdışı gerçekleştirdiği işlemin tamamen şifreli ve anonim bir şekilde gerçekleştiğini belirtmişti. Etkinliğin ardından Apple, konuyla ilgili daha fazla bilgi verdi.

Cihazınızı çevrimdışı bulma konusundaki en ilginç olay ise en az iki adet Apple cihazına sahip olma gerekliliği. İkinci cihaza neden ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız hemen söyleyelim: İşlemler şifreli bir şekilde gerçekleştiği için ikinci cihazınız aracılığıyla bu şifreyi çözerek cihazınızın konumunu çevrimdışıyken de bulabileceksiniz.

27
18
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
18
7
2
0