Apple, Yeni Haber Servisi Apple News Plus'taki Önceliğinin Gizlilik Olduğunu Belirtti

11
5
1
0
0
Apple, birçok duyuru gerçekleştirdiği basın konferansında yeni haber servisinin de tanıtımını yaptı.

Apple, abonelikli haber servisi Apple News Plus’ı bugün duyurdu ve duyurunun odak noktası gizlilik oldu. Cupertino’da yaptığı basın konferansında çeşitli ürünlerinin duyurusunu yapan Apple’ın öncelik verdiği servislerinden bir tanesi de Apple News Plus oldu. Aylık ücreti 9,99 dolar olan servis The New Yorker, The Atlantic ve Sports Illustrated da dahil olmak üzere 300’den fazla dergiye de erişim imkanı veriyor.

 

Kendisini Google gibi dişli rakiplerinden, gizlilik politikasıyla ayrıştırmaya çalışan Apple, bu politikasını yeni servisinde de ön plana çıkardı. Şirketin CEO’su Tim Cook yaptığı konuşmada “Reklamcıların sizi izlemesine izin vermeyeceğiz. Apple News üzerinden okuduğunuz şeyler internette sizi takip etmeyecek” dedi.

Apple, App Store'daki uygulamalarda yaptığı yüzde 30'luk kesinti ile tüketicilerle davalık olmuştu. Tüketiciler Apple'ın uygulama fiyatlarını orantısız olarak yükselttiğini savunurken Apple, kesintileri geliştiricilerden aldığını böyle bir tepkinin tüketicilerden değil yazılımcılardan gelmesi gerektiğini söylemişti.

Tüm bu yaşananlara rağmen agresif fiyat politikasından taviz vermeyen Apple, bazı haberlere göre Apple News Plus'ta da yayıncılardan gelirlerinin yüzde ellisini talep edecek.

Apple News Plus’ın ülkemize gelip gelmeyeceği, ne zaman geleceği, gelirse aylık ücretinin ne kadar olacağı henüz belli değil.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apple-news-plus-blocks-advertisers-tracking-2019-3?utm_source=feedly&utm_medium=referral
11
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
0
0