Oyunlara Yeni Bir Anlayış Getiren ‘Apple Arcade’ Tanıtıldı

29
9
8
4
1
Apple, bugün yaptığı etkinlikte yeni oyun servisi Apple Arcade'i tanıttı. 100'den fazla oyunun bulunacağı platformda, oyunlarda reklam ve oyun içi satın alma gibi ögeler bulunmayacak.

Apple, bugün yaptığı etkinlikte yeni oyun servisi “Apple Arcade”i tanıttı. Apple’ın bu yeni servisi aylık ücret üzerinden iOS, macOS ve tvOS işletim sistemlerinde çalışacak. Apple Arcade için birçok yayıncı ve geliştiriciyle çalışan şirket, “tek bir abonelik” olacağını dile getirdi.

Google Stadia ile son zamanlarda ivme kazanan bulut oyunculuğu platformlarından olmayan Apple Arcade, App Store’dan yüklenebilen oyunlar için sunulan bir abonelikli oyun servisi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunlar direkt olarak App Store’dan indirilecek.

Bu servise özel olarak oyun üretecek isimler arasında Final Fantasy’nin yaratıcısı Hironobu Sakaguchi de bulunuyor. Sakaguchi ve daha birçok geliştiricinin bu servis için geliştireceği oyunlar sadece Apple Arcade ekosisteminde oynanabilecek.

100’den fazla özel oyunun bulunacağı servisteki oyunlar iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’lerde çapraz platform olarak da oynanabilecek. Platformun içindeki oyunlarda reklam ve oyun içi satın alma gibi seçenekler bulunmayacak ve oyunlar, çevrim dışı olarak da oynanabilecek.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, yaptığı konuşmada “Oyunculuğu daha iyi hale getirmek istiyoruz” dedi. Şirket bu konuda da oldukça kararlı gibi duruyor; çünkü Apple’ın platformla ilgili ortalık kurduğu diğer şirketler Disney, Konami ve Lego oldu.

Bu senenin başlarında dedikoduları çıkmaya başlayan servisin duyurusu bugün yapıldı ve bu yılın sonbahar aylarında 150 ülkede aktif olacağı açıklandı. Fiyatının ne kadar olacağı ise henüz belli değil.

Apple'ın etkinliğinde tanıtılan diğer dijital ürünleri için aşağıdaki haberlere göz atabilirisiniz:

29
9
8
4
1
Emoji İle Tepki Ver
29
9
8
4
1