Apple, tvOS 13’ü Yayınladı: İşte Yeni Gelen Özellikler

20
5
1
0
0
Apple, bugün Apple TV’ler için tvOS 13 güncellemesini kullanıcılara sundu. tvOS 13, Apple TV’ye bir dizi yenilik ve iyileştirme getiriyor. Gelin bu yeniliklere yakından bakalım.

Apple, haziran ayında WWDC’de tvOS 13’ü duyurmuş ve yaz boyunca geliştiricilere beta sürümünü dağıtmıştı. Şirket, bugün tvOS 13 güncellemesini iOS 13.1 ve iPadOS ile birlikte yayınladı. Yeni gelen tvOS 13 ile birlikte Apple TV’de çok sayıda değişiklik ve iyileştirme göreceğiz.

Tüm kullanıcılar için yayınlanan tvOS 13, Apple TV’lere ne gibi yenilikler getiriyor sorusuna cevap verecek olursak 6 yeni özellikten bahsedebiliriz. İsterseniz gelin hep beraber Apple TV’lere tvOS 13 ile birlikte gelen yeni özelliklere bakalım.

6. Yeni giriş ekranı:

 tvOS 13

Apple, tvOS 13 ile birlikte yeni içerikler keşfetmenize odaklanan Giriş ekranını yeniden tasarladı. Artık içeriklerin tam ekran ön izlemesini Giriş ekranı üzerinden oynatabileceğiz.

5. Çoklu kullanıcı desteği:

tvOS 13, aile üyelerinin kişiselleştirilmiş kullanıcı hesapları arasında kolayca geçiş yapmalarını sağlayan Apple TV Kontrol Merkezi ile çoklu kullanıcı desteği sunuyor.

4. Apple Müzik desteği:

Çok kullanıcılı desteğin yanı sıra Apple TV'deki Apple Müzik, kullanıcılara kişiselleştirilmiş çalma listeleri ve öneriler sunacak. Yeni Apple TV Kontrol Merkezi, ayrıca ekrandaki şarkı sözlerine erişimi mümkün kılıyor.

3. Xbox ve PlayStation kolları için destek:

xbox kolu

iOS 13’te de gördüğümüz bu destek, Apple TV’ye tvOS 13 sayesinde geliyor. tvOS 13, Xbox ve PlayStation oyun konsollarının kollarını destekleyecek.

2. Apple Arcade desteği:

Arcade aboneliği, 6 veya daha fazla kişiye sahip ailelere reklamlar veya uygulama içi satın alımlar olmadan 100'den fazla yeni ve özel oyuna sınırsız erişim sağlıyor. Apple Arcade; iPhone, iPad, iPod Touch, ve Mac’in yanı sıra Apple TV ile de uyumlu olacak.

1. Yeni ekran koruyucular:

 tvOS 13

Apple, Apple TV 4K’da bulunan 4K HDR ekran koruyucu videolarının sayısını genişletiyor. “Mavi Gezegen” isimli yapımın arkasındaki ekip olan BBC Doğa Tarihi Birimi ile ortaklaşa çalışan Apple, tvOS 13 ile birlikte okyanusların derinliklerinde çekilen büyüleyici görüntüleri kullanıcılarına sunuyor.

tvOS 13, bir Apple TV 4K veya Apple TV HD gerektiriyor. Apple TV'nizi güncellemek istiyorsanız Apple TV’nizin Ayarlar kısmına girdikten sonra Yazılım Güncellemeleri bölümüne tıklayın ve daha sonra Yazılım Güncelle seçeneğinden tvOS 13 güncellemesini gerçekleştirin.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/24/apple-tvos-13-available/
20
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
1
0
0