Google Play Pass vs. Apple Arcade: Hangisi Daha İyi? (Anket)

21
6
3
1
0
Apple, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği lansmanında yeni oyun servisi Apple Arcade’i duyurdu. Bildiğiniz gibi bir de Android tarafında Google Play Pass var. Peki bunların hangisi daha iyi? Artıları, eksileri neler?

Mobil uygulama gelirlerinin son dönemlerde hiç olmadığı kadar yüksek olmasına rağmen, tüketicilerin uygulama mağazaları ile yaşadıkları belli başlı sorunlar hiç bitmiyor. Apple’ın App Store’unda işler Google Play Store’dan biraz daha kolay olsa da yeni uygulamalar ve oyunlar bulmak her zaman zor oluyor.

Ancak iki şirketin de yeni abonelik hizmetleri, bütün piyasayı tersine çevirecek. Hem Google Play Pass hem de Apple Arcade, aylık ödenen bir ücret karşılığında oyunculara tonlarca oyun ve uygulama sunacak. Burada da bir soru devreye giriyor: Hangisi daha iyi? İşte karşınızda ikisinin karşılaştırması:

Google Play Pass vs. Apple Arcade

Apple Arcade, yeni ve özel oyunlar sunuyor

apple arcade oyunlar

Google Play Pass ile kıyaslandığı zaman Apple Arcade’in sağladığı en büyük avantaj içerik. Apple Arcade ilk duyurulduğu zaman, en iyi mobil uygulama geliştiricileri (hatta normal oyun geliştiricileri) ile çalıştığını söylemişti. Bu geliştiricilerin arasında Sega, Bandai Namco, Square Enix, Devolver Digital ve Snowman gibi devler bulunuyor.

Böyle geliştiricilerden de tabii ki kaliteli oyunlar beklersiniz. Nitekim Apple’ın lansmanda gösterdiği birçok oyun kaliteli gibi görünüyordu. Eğer denediyseniz bunun farkına varmışsınızdır.

Google Play ise çeşitlilik sunuyor

google play pass oyunlar

Google, Google Play Pass ile farklı bir yaklaşımda bulundu. Geliştiricilerin yeni ve özel oyun geliştirmesi yerine bu aylık abonelik hizmetinde yüksek kalite, küratörün seçimi paralı oyunlar bulunuyor. Yani bir nevi PC’deki Ubisoft veya EA Origin’in sistemi ile aynı.

Bu listedeki oyunların hepsi güzel ve kaliteli oyunlar ancak hiçbiri yeni değil. Eğer Android ekosisteminde daha önce bir oyun satın alıp bitirdiyseniz bu oyunun karşınıza çıkma ihtimali yüksek. Bunların dışında Google Play Pass’teki hiçbir oyun ‘Exclusive’ yani özel oyun değil.

Google Play Pass’te hem premium uygulamalar, hem de premium oyunlar bulunuyor

Play Pass’te Apple Arcade’in aksine hem uygulama hem de oyun bulunuyor. Ancak Arcade adı üstünde sadece oyuna odaklı bir hizmet olduğu için bu konuda Apple’a yüklenmek doğru olmaz. Ancak Google Play Pass’i satın aldığınızda ikisine de sahip olmak güzel bir ayrıcalık. Örneğin bu sonbaharda Apple Arcade’de 100’den fazla oyun bulunacak, Google Play Pass’te ise 350’den fazla oyun ve uygulama bulunacak.

Aylık Ücret

google play pass fiyat

apple arcade fiyat

Hem Google Play Pass hem de Apple Arcade dolar bazında aylık 4,99 dolar değerinde. Ancak konu Türkiye fiyatlandırması olduğunda bildiğiniz gibi işler karışıyor. Daha önce de haberini yaptığımız gibi Apple, Arcade’in Türkiye fiyatını aylık 35 TL olarak belirledi ve fazlasıyla tepki çekti. Google Play Pass’in henüz bir Türkiye fiyatlandırması bulunmuyor zira şu an sadece ABD’de kullanıma açık.

Peki siz hangi abonelik sisteminin daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz? Aşağıdaki anket aracılığıyla oyunuzu kullanabilir, yorumlar aracılığıyla fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-play-pass-vs-apple-arcade-1032391/
21
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
6
3
1
0