Aşı Olmayanlardan Uçak, Otobüs ve Sinema Gibi Alanlarda PCR Testi İstenebileceği Açıklandı

86
73
8
4
3
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmayan vatandaşlardan; uçak, otobüs ve sinema gibi yan yana oturulan yerlere girebilmek için PCR testi istenebileceğini açıkladı. Koca, bu uygulamanın dünyanın bazı yerlerinde mevcut olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere tüm dünyada aşı olmanın zorunlu olup olmayacağına dair endişeler, aşıyla ilgili onlarca farklı komplo teorisi var. Aşı olmanın zorunlu kılınması temel insan haklarına aykırı olsa da aşı olunmadığı takdirde toplum içerisinde bazı imkanlara erişmenin kısıtlanması söz konusu olabiliyor.

Bu bağlamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplum içerisinde yan yana oturulan alanlar olan sinema, tiyatro, şehirlerarası otobüs, uçak gibi yerlerde, Koronavirüs aşısı yaptırmayan vatandaşlardan PCR testi talep edilebileceğini söyledi.

PCR testleri ücretsiz olacak

pcr testi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin aktardıklarına göre Koca’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Yan yana oturulacak yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebilir. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız... Aynı zamanda aşınızı da yaptırmadıysanız PCR testi yaptıracaksınız. Test ücretsiz olacak.”

Bakan şöyle devam etti: “Ben ikna ederek aşı tereddüdünün kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü bu toplum yüzde 98 oranında kızamık ve benzeri aşıları çocuklarına yaptırabildi. Yani aslında aşıya direncimiz yok. Tereddüdümüz var. Bunu da vatandaşımızı bilgilendirerek, ikna ederek aşabileceğimizi düşünüyorum. Zorlayıcı bir tedbirin olması kanaatinde değilim.

Koca, bu uygulamanın dünyanın bazı yerlerinde de olduğunu söylüyor

pcr testi

Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı şekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kişinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için PCR testi isteyebiliriz. Çünkü o vatandaşımızın sağlık hakkını da korumak anlamında önemli bazı alanlarda bu uygulama başlanabilir. Bunu tartışıyoruz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, esnafa yönelik herhangi bir uygulama olmayacağını da “Yeme içme alanlarında değil. Özellikle esnafın işyerine dönük bir kısıtlama düşünülmüyor.“ sözleriyle açıklarken okulların açılmasıla ilgili fikirlerini de şöyle ifade etti: “Ben özellikle bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim. Üniversitelerle ilgili zaten aşıyı önerdik. Bu anlamda koruyuculuğun giderek daha fazla olacağını biliyoruz.”

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/saglik-bakani-koca-ucak-otobus-sinema-ve-tiyatro-gibi-yerlerde-asi-olmayanlardan-pcr-testi-isteyebiliriz,970167
86
73
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
86
73
8
4
3