Beypazarı, "Maden Suyunda Yüksek Miktarda Bor Tespit Edildi" İddialarını Yalanladı

16
6
4
3
1
Beypazarı markalı maden suyunda fazla miktarda bor bulunduğu tespit edilmesine ilişkin olarak Beypazarı'ndan yeni açıklama geldi.

Türkiye'deki en popüler maden suyu markalarının başında gelen Beypazarı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi, bu maden suyunda olması gereken miktarın üzerinde bor bulunduğunu tespit etti. Yetkililer, ürünün tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundular. Beypazarı ise konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. 

Beypazarı tarafından konuyla ilgili yapılan detaylı açıklama:

Beypazarı tarafından yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğunun vurgulandığını görüyoruz. Farklı ülkelerde farklı standartlar belirlenebildiğini söyleyen şirket, Türkiye'deki Doğal Mineralli Sular Yönetmeliği'ne ve uluslararası standartlara uygun değerler sunduklarını ifade ediyor.

Sağlık sertifikaları da paylaşıldı:

*Gönderiyi görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayın.

Marketing Türkiye'ye konuşan bir Beypazarı yetkilisi tarafından yapılan açıklama şöyleydi:

Beypazarı

İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bununsa sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz.

İsmi açıklanmayan Beypazarı yetkilisinin açıklamaları bundan ibaret değil. Yetkili, yurt dışına gönderdikleri ürünler için de bor ölçümü yaptıklarını, bunun 2022 yılında 0,33, 2023 yılında ise 1 olarak ölçümlendiğini ifade etti. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi tarafından yapılan ölçümün musluk suyu ile aynı kriterlere sahip olabileceğini aktaran yetkili, bu haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceği ihtimalinin de altını çizdi.

beypazarı soda fazla miktarda bor tespit edildi

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre borun maden suyu içeriğinde bulunması normal. Ancak son kullanma tarihi 14.02.2025 tarihli olan ".0940 4" parti numaralı maden suyunda yapılan incelemeler, borun fazla miktarda bulunduğunu ortaya koydu. Yapılan açıklamaya göre İsviçre'de söz konusu parti numarasına sahip maden suları, toplatıldı.

Yapılan açıklamaya göre bor mineralinin fazla miktarda alınması, doğurganlığı etkileyen bir durum. "Sağlık riski göz ardı edilemez." diyen İsviçreli yetkililer, bu sodaların tüketilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi tarafından yapılan açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.blv.admin.ch/blv/de/home/dokumentation/nsb-news-list.msg-id-100716.html
16
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
16
6
4
3
1