Bilim Kurulu Üyesi, Bayramda Kaçınılması Gereken Davranışları Açıkladı

9
7
3
1
0
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili çeşitli uyarılarda bulundu. Taşova, tıpkı Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi aile büyüklerine gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da aile büyüklerine gidilmemesi yönünde tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Yeşim Taşova, normalleşme dönemine girilse de koronavirüsün bulaşma riskinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Taşova, ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı'nda vatandaşların nelerden kaçınması gerektiğine dikkat çekti.

Kurban Bayramı uyarıları

bilim kurulu üyesi prof. dr yeşim taşova

Aile büyüklerinin ziyarete gidilmemesi gerektiğini söyleyen Taşova, "Özellikle iş ortamı içinde aktif olarak bulunan kişiler büyüklerini bu şekilde tehlikeye atmamaları gerekiyor" dedi. Bayramlaşma konusuna da değinen Bilim Kurulu Üyesi, şu ifadeleri kullandı:

"Olur da gidilirse özellikle yaşlı ve risk grubundakiler için 1,5-2 metre mesafede bulunarak, el hijyenine dikkat etmek ve maske kuralına uymak gerekiyor. Toplu halde yenilen yemekler, ziyaretler olmasın. Ziyaret etmeyelim. Telefon var, görüntülü konuşma var, bu seneyi böyle geçirelim. Bunun başka yolu yok. Hele ki toplumda vakalar artarken böyle bir riske kimseyi atmamak gerektiğini düşünüyorum."

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan kurban pazarlığı için kullanılan 'yapay el' konusuna da değinen Prof. Dr. Taşova, onun da olmaması gerektiğini, bunlardan vazgeçilmesini ifade etti. Taşova, "Özellikle ikinci dalgayı beklerken daha dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

Etlerin dağıtımıyla ilgili de konuşan Bilim Kurulu Üyesi, "Etlerin dağıtımı da sosyal mesafe korunarak yapılmalı. Kapıya bırakılarak, mesafe korunarak yapılabilir. Maske kullanımına dikkat edilerek dağıtılabilir. Gidip evde oturma, kalabalık bir ortam oluşturup o şekilde dağıtmanın da olmaması lazım" dedi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-tasova-yapay-elle-dahi-tokalasmak-yok-5953238/
9
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
7
3
1
0