Binance TR’ye Para Yatırma Nasıl Yapılır?

13
7
4
0
0
Dünyanın en popüler kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance, bir süredir Binance TR olarak ülkemizde de hizmet veriyor. Dilediğiniz gibi kripto para alım satımı yapmadan önce bu platforma belirli bir miktar para yüklemeli ve bu paranız üzerinden işlem yapmalısınız. Gelin Binance TR’ye para yatırma nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Günümüz dünyasındaki her şey gibi para da dijitalleşti ve kullanıcılar uzun bir süre önce kripto para adlı bir kavramla tanıştı. Son yıllarda büyük oranda artış ve azalış yaşaması ile sık sık adından söz ettiren kripto para alım ve satımı için bir kripto para borsası kullanmanız gerekiyor. Dünyanın en popüler kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance, bir süredir Binanca TR adıyla ülkemizdeki kullanıcılara da hizmet vermeye başladı.

Binance TR üzerinden dilediğiniz gibi kripto para alımı ve satımı yapabiliyorsunuz. Ancak ilk alımlar için öncelikle belirli bir miktar paraya ihtiyacınız var. Bu nedenle kripto para borsasındaki hesabınıza dilediğiniz bir miktar para yüklemeli ve daha sonra kripto para alım satımı yapmaya başlamlısınız. Merak etmeyin, bu işlem son derece kolay. Gelin Binance TR’ye para yatırma nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Binance TR’ye para yatırma nasıl yapılır?

  • Adım #1: Binance TR internet sitesini açın
  • Adım #2: Kayıt olarak yeni bir hesap oluşturun ya da var olan hesabınıza giriş yapın
  • Adım #3: Cüzdan sekmesini genişletin
  • Adım #4: Yatırma seçeneğine tıklayın
  • Adım #5: Para transferi yapmak istediğiniz bankayı seçin
  • Adım #6: Para göndereceğiniz hesap adını ve IBAN numarasını göreceksiniz
  • Adım #7: Size verilen IBAN numarasına hesabınıza geçmesini istediğiniz miktarda parayı gönderin
  • Adım #8: Gönderdiğiniz tutar, çalışma saatleri içerisinde Binance hesabınıza aktarılacak

Adım #1: Binance TR internet sitesini açın:

binance tr para yatırma

Binance kripto para borsası üzerinden işlem yapabilmek için öncelikle belirli bir miktar para yatırmanız gerekiyor. Bunun için de ilk olarak Binance TR internet sitesini açmalısınız. Binance TR’ye para yatırma işlemini masaüstü internet tarayıcınız üzerinden, mobil internet tarayıcınız üzerinden ya da Binance TR mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kullandığınız cihaza bağlı olarak adımlarda başlıklar değişiklik gösterse bile benzer olacaktır. 

Adım #2: Kayıt olarak yeni bir hesap oluşturun ya da var olan hesabınıza giriş yapın:

binance tr para yatırma

Binance TR internet sitesini açtıktan sonra sağ üst köşede yan yana Giriş Yap ve Kayıt Ol butonlarını göreceksiniz. Eğer daha önce oluşturmuş olduğunuz bir hesabınız varsa Giriş Yap butonuna tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Daha önce bir hesap oluşturmadıysanız Kayıt Ol butonuna tıklayarak kendinize yeni bir hesap oluşturun.

Adım #3: Cüzdan sekmesini genişletin:

binance tr para yatırma

Binance kripto para borsasına giriş yaptıktan ya da yeni bir hesap oluşturduktan sonra karşınıza yeni bir ana sayfa çıkacak. Bu ana sayfanın sağ üst köşesinde farklı sekmeler göreceksiniz. Binance TR’ye para yatırma işlemine devam etmek için Cüzdan sekmesini genişletin.

Adım #4: Yatırma seçeneğine tıklayın:

Binance TR ana sayfasının sağ üst köşesindeki Cüzdan sekmesini genişlettiğiniz zaman açılan menüde Bakiyeler, Yatırma, Çekme, Yatırma ve Çekme Geçmişi, Dağıtım Geçmişi seçeneklerini göreceksiniz. Binance TR’ye para yatırma işlemine devam etmek için yatırma seçeneğine tıklayın.

Adım #5: Para transferi yapmak istediğiniz bankayı seçin:

binance tr para yatırma

Binance TR ana sayfasındaki Cüzdan sekmesinin Yatırma seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza para yatırma seçenekleri çıkacak. Binance TR kripto para borsasının size sunduğu banka seçeneklerinden size en uygun olanı seçmelisiniz. Farklı bankalar arasında yapılan para transfer işlemleri sırasında bankanız değişen oranda komisyon alabilir. 

Adım #6: Para göndereceğiniz hesap adını ve IBAN numarasını göreceksiniz:

binance tr para yatırma

Cüzdan sekmesi üzerinden ulaştığınız Binance TR para yatırma sayfasından para transferi yapmak istediğiniz bankayı seçtiğiniz zaman karşınıza bir hesap adı ve IBAN numarası çıkacak. Hesap adı çoğu zaman BIN TEKNOLOJİ ANONİM ŞİRKETİ olacaktır. IBAN numarası ise seçtiğiniz bankaya göre değişiklik gösterecek.

Adım #7: Size verilen IBAN numarasına hesabınıza geçmesini istediğiniz miktarda parayı gönderin:

Binance TR para yatırma sayfası üzerinden para transferi yapmak istediğiniz bankayı seçtikten ve para transferi için gerekli hesap adı ile IBAN numarasını aldıktan sonra kendi banka sisteminize girin. Mobil ya da internet bankacılığı üzerinden Binance TR’nin size verdiği hesap adı ve IBAN numarasını girerek Binance hesabınıza dilediğiniz kadar para gönderebilirsiniz. 

Adım #8: Gönderdiğiniz tutar, çalışma saatleri içerisinde Binance hesabınıza aktarılacak:

binance tr para yatırma

Binance TR’nin size verdiği hesap adı ve IBAN numarasına para gönderdikten sonra biraz beklemeniz gerekiyor çünkü bu tür transferler anında gerçekleşmeyebilir. Çalışma saatleri içerisinde yapmış olduğunuz para transferi aynı saatler içerisinde gönderilecektir. Ancak çalışma saatleri dışında gönderdiyseniz örneğin gece ya da hafta sonu, bu paranın gönderilmesi için mesai saatlerinin başlaması gerekir. 

Binance TR’ye para yatırırken dikkat etmeniz gerekenler:

binance tr para yatırma

Binance TR kripto para borsasında bulunan hesabınıza para yatırırken dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli nokta, para transferi yapacağınız banka hesabının sizin adınıza olmasıdır. Yani Binance TR hesabı kimin ismine kayıtlıysa para transferi yapılacak banka hesabı da o kişi adına olmalı. Anne, bana, eş, çocuk, kardeş gibi aynı soyadı taşıyan kişilerden bile yapılan para transferleri kabul edilmiyor.

Binance TR para yatırma sayfasında karşınıza çıkan anlaşmalı bankalardan birinde hesabınız varsa 7 gün 24 saat anlık olarak para yatırma işlemi yapabilirsiniz. Çalışma saatleri içerisinde farklı bankalardan para yatırma işlemi yapmak mümkün. Ancak çalışma saatlerini dikkate alın çünkü bu saatler dışında yapılan işlemler, çalışma saatine kadar askıda tutulacaktır. 

Gönderici bilgileri teyit edilemediği için ATM üzerinden ya da kredi kartı ile para yatırma işlemi yapamıyorsunuz. İlk kez para yatıracaksanız dikkat; ilk yatırma işlemi sonrası transfer ve kripto para çekme işlemleri 48 saat boyunca devre dışı bırakılıyor. İlk kez para yükleyecekseniz bu durumu göz önünde bulundurmanızda yarar var.

En popüler kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance TR’ye para yatırma nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak bu işlemi nasıl yapacağınızı adım adım bütün detaylarıyla anlattık. Binance TR kullanıyor musunuz? Deneyimlerinizi ve konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

13
7
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
7
4
0
0