Binance, FTX’i Satın Almaktan Vazgeçtiğini Açıkladı

21
7
2
1
0
Binance, FTX’i Satın Almaktan Vazgeçtiğini Açıkladı
Geçtiğimiz gün FTX’i satın almayı planladıklarını duyuran Binance, son dakika edinilen bilgilere göre FTX’i satın almaktan vazgeçti.

İlk olarak Wall Street Journal tarafından duyurulan anlaşmadan çekilme haberi, ardından Binance’in Twitter hesabı tarafından da doğrulandı. Aslında bu durum kripto para borsası tarafından beklenen bir haberdi. Bazı kaynaklar, Binance’in FTX.US’in de anlaşmaya dahil olmaması durumunda anlaşmadan çekileceğini söylemişti.

Binance'in açıklaması şu şekilde;

“Kurumsal durum tespitinin yanı sıra, yanlış kullanılan müşteri fonları ve ABD regülatörlerinin soruşturmalarıyla ilgili en son haberlerin bir parçası olarak, potansiyel FTX.com satın alımından vazgeçmeye karar verdik.
Başlangıçta, umudumuz FTX müşterilerinin likidite sağlamasına destek olabilmekti, ancak problemler kontrolümüzün ve yardım etme yeteneğimizin dışında yer alıyor.
Bir sektördeki her büyük aktör başarısız olduğunda perakende yatırımcılar zarar görecektir. Son birkaç yılda kripto ekosisteminin daha esnek hale geldiğini gördük ve zamanla kullanıcı fonlarını kötüye kullananların serbest piyasa tarafından ayıklanacağına inanıyoruz.
Düzenleyici çerçeveler geliştirildikçe ve endüstri daha fazla yerelleştikçe, ekosistem daha da güçlenecektir.”

Bitcoin, yüzde 11’den fazla değer kaybetti

Binance’in FTX ile olan anlaşmasından vazgeçmesi haberinin ardından BTC, yüzde 11’den fazla değer kaybetti. Haberin yazıldığı saat itibarıyla BTC, 16.025 dolardan işlem görüyor.

21
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
2
1
0