BioNTech Aşısı Olan Norveçli Kadınlar, Göğüslerinin Büyümeye Başladığını Söyledi

184
54
9
9
6
COVID-19 aşılarıyla ilgili iddialara bir yenisi eklendi. Norveçli kadınlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, BioNTech aşısı olduktan sonra göğüslerinde büyüme gözlemlediklerini ifade ediyorlar.

BioNTech COVID-19 aşısı olduktan sonra deneyimledikleri sıra dışı 'yan etkileri' sosyal medyada paylaşan Norveçli kadınların açıkladığı yan etkilerden biri de göğüs büyümesi. Birçok kadın, bu durumu aşı olduktan sonra yaşadığına dair paylaşımda bulundu.

NRK’nın aktardığına göre Emma adındaki 17 yaşındaki bir genç kız, TikTok’ta yaptığı paylaşımında, aşı yaptırdıktan 2 hafta sonra göğüslerinin önemli ölçüde büyüdüğünü ifade etti. Emma bu bilgiyi paylaştıktan sonra gönderiye birçok kadından benzer yorumlar gelmeye başladı.

Büyüme lenf düğümlerinde gerçekleşiyor

göğüs büyümesi

Uzmanlar, durumla ilgili yaptıkları açıklamada endişeye gerek olmadığını ifade ettiler. Doktor Heinrich Backmann, aşı yapılınca geçici bir süre için lenf düğümlerinde büyüme yaşanmasının normal olduğunu, göğüslerin büyümüş zannedilmesinin sebebinin de bu olduğunu açıkladı.

Norveç İlaç Ajansı’ndan Steinar Madsen de, “Aşılanan kadınların yaklaşık yüzde 10’unda, koltuk altlarındaki lenf düğümleri büyüyor. Bu yüzden göğüs kısmı biraz öne çıkıyor ve daha büyük olmuş gibi görünüyor” diyerek Backmann’ın söylemini doğruladı. BioNTech Norveç temsilciliği, daha önce aşı uygulamasının ardından bu tür reaksiyonlara rastlamadıklarını ama bu tür olayların yaşanabileceğini açıkladı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/avrupa/202107091044930871-pfizer-ile-asilanan-norvecli-kadinlar-goguslerinin-buyumeye-basladigini-bildiriyor/
184
54
9
9
6
Emoji İle Tepki Ver
184
54
9
9
6