Bir Hacker, 26 Milyon Kullanıcının Kişisel Bilgilerini Satışa Çıkardı

28
15
10
9
7
“Gnosticplayers” takma adını kullanan bir hacker, dünyanın dört bir yanından altı farklı şirketin hizmetlerini kullanan 26 milyon kişinin kişisel verilerini satıyor. Bu kişisel veriler, Deep Web’de 1,4231 Bitcoin'e (yaklaşık 4.940 dolar) bir ücret karşılığında satılıyor. Daha önce bu bilgisayar korsanı, üç kez kullanıcıların kişisel bilgilerini satışa çıkarmıştı.

Bu saldırıdan etkilenen şirketler arasında GameSalad, Estante Virtual, Coubic, LifeBear, Bukalapak ve Youthmanual bulunuyor. Bu firmaların çoğu Amerika Birleşik Devletleri merkezli değil. Ancak listedeki dikkat çekici bir isim olan GameSalad, Apple App Store'da ilk 100'e giren 75 oyunun geliştirme platformu.

Hacker, listedeki şirketlerin veya hizmetlerin çoğu için e-postalarını, şifrelerini, kullanıcı adlarını, IP adreslerini ve uygulama ayarlarını içeren toplu dosyaları yayınladı. Ancak, bu şirketlerin birçoğu bilgilerin ifşa edilmemesi için hackera para ödediği için tüm veriler satışta değil.

ABD merkezli ZDNet ile görüşen Hacker, bu şirketlerin kullanıcılarının bilgilerini yeterli şifreleme ile doğru şekilde korumadıklarına inandığını düşündüğü için bu bilgileri sattığını söyledi ve “Üzüldüm çünkü henüz kimsenin güvenliğin önemini öğrenmediğini hissediyorum ve ayrıca sinirlendim çünkü 2019'daki bu güvenlik eksikliğini görmek beni kızdırıyor” dedi.

Şubat 2019’daki ilk saldırısında hacker Gnosticplayers, 16 web sitesinden 617 milyon kişinin çevrimiçi hesap bilgisini satışa çıkardı. Ardından seyahat rezervasyon sitesi Ixigo ve canlı video akışı sitesi YouNow da dahil olmak üzere sekiz ek web sitesini etkileyen ikinci bir saldırı yaptı. Üçüncü saldırısında da popüler Gif paylaşım platformu Gfycat ve çevrimiçi fotoğraf editörü Pizap da dahil olmak üzere 93 milyondan fazla kullanıcıyı ve web sitesini etkiledi.

Bu tür saldırılar ve veri ihlalleri, dijital ve çevrimiçi yaşamın giderek daha yaygın bir yönü olmaya başlıyor. Çevrimiçi hizmetleri kullanırken şifrelerinizde alfanümerik karakterleri kullanmak ve hesaplarınızı korumak için iki faktörlü kimlik doğrulamasından yararlanmak büyük oranda fayda sağlayacaktır.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/hacker-sells-records-of-26-million-users/
28
15
10
9
7
Emoji İle Tepki Ver
28
15
10
9
7