Bir Yazılımcı, Google’ın Fişini Çektiği Uygulamalar İçin ‘Google Mezarlığı’ Yaptı

50
7
7
4
1
Google dünyanın sayılı teknoloji ve hizmet üreticileri arasında yer alıyor olsa da şirket her attığını vuramıyor. Google’ın sonlandırdığı projeler ise ‘Killed by Google’ adlı sitede yer alıyor.

Google, Gmail’e odaklanmak amacıyla Inbox uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor. Firma yakın zamanda da Google+’ın fişini çekmişti. Bunlar Google’ın sona erdirdiği ilk projeler değil ve sonuncular da olmayacaklar.

Kendisini ‘Google mezarlığı’ olarak adlandıran bir internet sitesi olan Killed by Google (Google tarafından öldürüldü), kendisini ömrünü tamamlamış uygulamaları anmaya adayan bir site. Site uzun zamandır var olmasına rağmen Inbox’ın kapatılacağı haberiyle birlikte yeniden gündeme geldi.

Başarısız olan uygulamalarını kısa sürede sonlandıran Google’ın mezarlığında 150 ürün bulunuyor ve bunlardan 127’si hizmet veya servis olarak göze çarpıyor. Kalan 23’ü ise donanım ve uygulamalardan oluşuyor.

Mezarlıktaki ürünler arasında Google Glass'ın da yer alması dikkat çekiyor. Bir nevi kendi yarattığı beklentinin altında kalan cihazın işletmeler için olan versiyonu hala satışta olsa da bireysel kullanıcılara yönelik satışları sonlandırılmış durumda. 

Google’ın şimdiye kadar sonlandırdığı ürünlerini görmek için siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/coder-created-obituary-website-for-googles-defunct-products-2019-3
50
7
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
50
7
7
4
1