ByteDance, TikTok'un ABD Operasyonlarını Microsoft'a Satmaktan Vazgeçti

11
6
2
1
0
TikTok'un ABD operasyonlarının satılması krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İsimsiz kaynaklar, ByteDance'ın TikTok'un ABD operasyonlarını Microsoft'a satmayacağını, bunun yerinde Oracle ile bir iş birliği yaparak krizi çözeceğini açıkladılar.

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından TikTok, şu sıralar daha çok ABD operasyonlarıyla gündemde. Trump yönetimi, yaptığı açıklamalarla TikTok'un ABD'deki operasyonlarının ABD'li bir şirkete satılması gerektiğini aksi takdirdeyse uygulamanın ABD sınırlarında kullanılamayacağını söylüyor. Hatta bir süredir de ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un, TikTok'un ABD operasyonlarını satın almak için harekete geçtiği konuşuluyordu. 

TikTok meselesinde ortalık toz duman durumda. Bir yandan Çin hükümeti ve ByteDance, TikTok'un satılmaması için elinden geleni ardına koymuyor. ABD yönetiminin yaptığı açıklamalara baktığımızdaysa Trump'ın geri adım atmayacağını görüyoruz. Ancak bazı isimsiz kaynaklardan gelen son açıklamalar Microsoft'un bu meselenin dışında kaldığını, ByteDance'ın Oracle ile yoluna devam edeceğini gösteriyor. 

TikTok

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ByteDance'ın TikTok'un ABD operasyonlarını satmamak için farklı çözümler üretmeye çalıştığını aktarmıştık. İsimsiz kaynaklardan gelen son açıklamalar, bu çözümün bulunmuş olabileceğini gösteriyor. Çünkü yapılan açıklamalara göre TikTok, satılmak yerine ortak yönetilecek. Bu sayede hem ByteDance hem de ABD yönetiminin isteği yerine gelmiş olacak.

Bloomberg'de yer alan habere göre ByteDance, Oracle ile bir iş birliği yapacak. Bu iş birliği kapsamında da Oracle'a TikTok'tan pay verilecek. İşte bu sayede TikTok satılmadan, ABD'li bir şirkete yönetimde yer alma imkanı tanınacak. Kısacası ABD ile TikTok arasındaki kriz, yeniden yapılandırma yöntemiyle çözülmüş olacak. 

Microsoft'tan açıklama geldi

Microsoft

Microsoft cephesinden yapılan açıklamalarda ByteDance'ın Microsoft'la iletişime geçerek, TikTok'un ABD operasyonlarının Microsoft'a satılmayacağının bildirildiği ifade edildi. Yetkililer, verilen teklifle hem ABD'nin ulusal güvenliğinin sağlanacağını hem de TikTok kullanıcılarına önemli avantajlar sunulmuş olacağını söylediler. Ancak görünüşe göre ByteDance, kendilerine sunulan teklifi reddederek alternatif bir çözüm üretmiş oldu.

TikTok'un ABD'deki geleceği, en geç kasım ayında belli olacak

Trump yönetimi, TikTok'un ABD'li bir şirkete satılması için kasım ayına kadar süre verdi. Eğer ByteDance ile Oracle arasındaki anlaşma ABD yönetimini de memnun ederse, TikTok'un ABD'deki geleceği için sorun kalmamış olabilir. Ancak böyle bir anlaşma sağlanamaz ve ByteDance, TikTok'u satmayı da tercih etmezse işler daha da zora girebilir. Görünüşe göre önümüzdeki günler, TikTok'un ABD'deki geleceğiyle ilgili önemli gelişmelere sahne olacak.

Kaynak : https://www.bloomberght.com/tiktok-microsoft-ile-satis-gorusmelerini-kesti-oracle-avantajli-2264242
11
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
2
1
0