Call of Duty Oyunu Yüzünden Yapılan Bir Sahte İhbar ile Masum Bir Kişi Öldürüldü

119
54
7
5
5
ABD’nin Ohio eyaletinde, Call of Duty oynarken tartıştığı arkadaşını ‘intikam almak için’ sahte ihbarda bulunarak polise bildiren kişiye 15 ay hapis cezası verildi. O vakada polis, yanlış adres verilmesi yüzünden alakasız bir kişiyi vurdu.

28 Aralık 2017’de Casey Viner ve 19 yaşındaki Tyler Bariss, meşhur FPS oyunu Call of Duty oynarken arkadaşları Shane Gaskill ile tartışmaya girdi. Daha sonra Bariss, intikam alma amacıyla arkadaşının evine baskın düzenlenmesi için bir numara yaptı.

Polisi arayan Bariss, yaptığı ihbarda Gaskill’in “babasını vurduğunu, diğer aile üyelerini de rehin aldığını” söyleyerek adresi bildirdi. Ancak verdiği adres Gaskill’e ait değildi. Andrew Finch adlı, oyunla hiçbir alakası olmayan bir kişiye aitti.

call of duty cinayeti

Baskın yapan özel timler, “Operasyon sırasında elini beline götürdüğünü” söyledikleri Finch’i vurarak öldürdü. 28 yaşındaki adamın iki çocuğu vardı. 

911’i arayan Bariss, Nisan’da 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Casey Viner da aynı davada Bariss ile iş birliği yapmaktan ve adaleti engellemekten dolayı 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Casey, duruşmada verdiği ifadesinde çok üzgün olduğunu, yaptıkları hareketin böyle bir sonucu olabileceğini düşünmediklerini belirtti. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49712998
119
54
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
119
54
7
5
5