COD Modern Warfare’de Türk Milli Futbol Takımının Efsane Maçına Yer Verilmiş

113
16
9
6
3
Yaklaşmakta olan Call of Duty: Modern Warfare'ın kapalı beta süreci devam ediyor. Oyunun "Hackney Yard" isimli haritasında yer alan bir radyoda Türkiye Milli Takımı'nın Euro 2008 turnuvasındaki efsane Çek Cumhuriyeti karşılamasının anlatılmasıysa Türk oyunseverleri meraklandırdı.

Activision şu sıralar, dünyaca popüler olan "Call of Duty" serisinin yeni oyunu "Modern Warfare"la ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Oyunun hem kapalı hem de açık beta süreci devam ederken ortaya çıkan ilginç bir detay oyunseverleri fazlasıyla şaşırtmış durumda. Call of Duty: Modern Warfare'ın kapalı beta sürümünde, bir yer alan milli takımımızla ilgili bir detay, Türk oyunseverleri iyiden iyiye heyecanlandırmış durumda.

Euro 2008, her Türk gencinin hafızasında derin izler bırakmıştır. Bunun nedeniyse Euro 2008'deki Çek Cumhuriyeti'yle olan efsane karşılaşmamızdır. 2-0 geriye düştüğümüz bu maçta millilerimiz, gösterdikleri efsane performansla rakibini 3-2 yenmeyi başarmışlardı ve bu maç hem Türkiye hem de tüm dünyada geniş bir yankı uyandırmıştı. Tüm Türkiye'nin nefeslerini tuttuğu o dakikalar artık, Call of Duty: Modern Warfare'da bulunan bir radyoda çalıyor.

Call of Duty: Modern Warfare

Futbol tarihine geçen Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı, Call of Duty: Modern Warfare'ın "Hackney Yard" isimli bir haritasında bulunuyor. Türk oyunseverler olarak bu duruma "Ne alaka?" şeklinde yaklaşabilirsiniz ancak bu durumun altında ilginç nedenler yatıyor olabilir.

Bu oyunla ilgili daha önceki söylentiler, Call of Duty: Modern Warfare'ın bir kısmının Orta Doğu'da geçeceğini ortaya koyuyordu. Hatta yabancı basında da yer alan bilgilere göre oyunun bir bölümünde ÖSO ve YPG terör örgütü de oyunun bazı bölümlerinde yer alacak. Bu söylentiler kapsamında oyunun bir bölümünün Türkiye sınırında geçmesi muhtemel görünüyor. Dolayısıyla bahsettiğimiz radyo yayınının Türkiye'den geliyor olabileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu durumun Türkiye'ye nasıl bağlanacağı hala büyük bir bilinmezlik taşıyor. Çünkü Suriye İç Savaşı 2011 yılında başladı yani Euro 2008 turnuvası yapıldığında Suriye, yaşamını normal olarak sürdüren bir ülkeydi.

Dilerseniz sizleri, Call of Duty: Modern Warfare'da geçen o radyo yayınıyla baş başa bırakalım.

Kaynak : https://gamerbase.org/cod-modern-warfarede-milli-takim-macinin-ne-isi-var/
113
16
9
6
3
Emoji İle Tepki Ver
113
16
9
6
3