Casper, İş Odaklı Yeni Bilgisayarı 'Nirvana One A500'ü Duyurdu

10
3
1
1
0
Casper, iş odaklı geliştirdiği yeni masaüstü bilgisayarı "Nirvana One A500"ü duyurdu. Anakart, RAM ve depolama alanı gibi temel bileşenleri, monitörün içine sığdıran bilgisayar, 9. nesil Intel işlemcilerden güç buluyor.

Türkiye'deki önemli teknoloji üreticilerinden Casper, akıllı telefon ve bilgisayar alanında hizmet vermeye devam ediyor. Şirketin ürünleri kimi zaman günlük tüketim odaklı olurken kimi zaman da daha çok işletmeler için geliştiriliyor. Casper şimdi ise "Nirvana One" isimli serisine yeni bir ürün daha ekledi. "A500" olarak isimlendirilen yeni bilgisayar, işletmelerde kasa kullanımını ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Casper Nirvana One A500, genel görünüm itibarıyla sadece ekranı olan bir masaüstü bilgisayar. Ancak bu bilgisayarın ekranı, içerisinde anakart ve diğer donanımları da bünyesinde barındırıyor. Yani aslında bu ürün, bilgisayar kasasını tamamen ortadan kaldırıyor. Dilerseniz ilk olarak Casper Nirvana A500'ün nasıl göründüğüne ardından da teknik özelliklerine yakından bakalım.

Karşınızda Casper Nirvana One A500

Casper Nirvana One A500

Casper'ın yeni masaüstü bilgisayarı, 23.8 inç boyutunda ve kullanıcılara FHD çözünürlük sunuyor. 250 nit parlaklığa sahip olan ekranın görüş açısı ise 178 derece olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca Nirvana One A500'ün ekranı, özellikle iş amaçlı kullanımda sağlığın korunabilmesi amacıyla hazırlanmış. Bu bağlamda ekran, gerekli görüldüğü durumlarda sınırlı da olsa çevrilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak dileyen kullanıcılar, bu bilgisayarı dikey pozisyonda da kullanabiliyorlar.

Nirvana One A500, 9. nesil Intel işlemciden güç buluyor. Müşteriler; Intel Core i3-9100, Intel Core i5-9400, Intel Core i5-9500 veya Intel Core i7-9700 işlemcilerinden herhangi bir tanesi tercih edebiliyorlar. Casper Nirvana One A500'ün bu gücü, 32 GB'a kadar RAM ile destekleniyor. Ayrıca bu bilgisayarda 960 GB'ye kadar SSD ya da HDD + SSD depolama seçenekleri tercih edilebiliyor.

Casper Nirvana One A500

Casper Nirvana One A500'ün dikkat çekici bir diğer özelliği ise enerji tasarrufu sağlayabiliyor olması. Öyle ki bu bilgisayar, ABD Çevre Koruma Ajansı ve ABD Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen "Energy Star" testlerinde başarılı olmuş ve sertifika almayı başarmış durumda. Bu da tüketicilere, yüzde 30'a kadar enerji tasarrufu sunuyor.

Tüm bu özelliklerine ek olarak Casper'ın yeni masaüstü bilgisayarı, açılabilir yapıdaki bir kameraya sahip. 2 megapiksel çözünürlük sunan bu kamera, sadece gerekli olduğu durumlarda ortaya çıkıyor. Böylelikle kullanıcılar, kameraya ihtiyaç duymadıkları zaman görmeyecekler ve bu durum olası güvenlik sorunlarının önüne geçmiş olacak.

Casper

Casper'ın yeni bilgisayarının tüketicilerle ne zaman buluşacağı ve fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor. Ancak özellikle de iş odaklı geliştirilen Nirvana One A500'ün kısa bir süre içerisinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Kaynak : https://www.iha.com.tr/haber-casper-nirvana-one-a500-ile-isletmeler-maksimum-performansla-bulusuyor-812398/
10
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
1
0