Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın, Brezilya'da Teslim Oldu

269
37
12
10
8
Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, Brezilya'daki Türk konsolosluğuna teslim oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan avukatı, iade girişimlerinin başlatıldığını ifade etti. Tosuncuk, dün yaptığı bir açıklamada kendisinin de mağdur olduğunu söyleyip, yargının bu işi çözeceğini açıklamıştı.

Dün akşam saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, 100 binden fazla vatandaştan 1 milyar TL'den fazla para toplayarak büyük bir rekora imza atan Çiftlik Bank dolandırıcısı Mehmet Aydın'ın açıklamalarından bahsetmiştik. Tosuncuk, Sözcü'ye yaptığı açıklamalarda Türk yargısına teslim olacağını açıklamıştı. Bugün ilginç bir gelişme daha yaşandı. Mehmet Aydın, Brezilya'da bulunan Türk konsolosluğuna teslim oldu.

Tosuncuk, dünkü açıklamalarında kimseyi zarara uğratmak gibi bir amacının olmadığını ancak durumun bu hale geldiğini söylemişti. Hatta hakkında kırmızı bülten çıkartılan ve dünyanın dört bir yanında aranan Aydın, kendisinin de mağdur olduğunu savunmuştu. Bu açıklamaların sonu nereye varacak bilinmez ancak Çiftlik Bank meselesinde artık yeni bir sayfanın başladığını söylemek mümkün.

"Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım"

Mehmet Aydın

Mehmet Aydın'ın avukatı Şehmus Uluç, bugün bir kez daha Sözcü'ye ulaştı ve konuyla ilgili bilgi verdi. Uluç tarafından yapılan açıklamalarda, Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için girişimlerin başlatıldığı ifade edildi. Beklentiler, bu girişimlerin bir an önce sonuç bulup, Tosuncuk'un Türkiye'ye getirilmesi yönünde. 

Mehmet Aydın, teslim olacağını zaten kendi ağzıyla dile getirmiş, "Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım." cümlesini kurmuştu. Neden böyle bir şey oldu şimdilik tam olarak bilinmiyor ama Aydın'ın Türkiye'ye getirilmesi ve yapacağı itiraflar, bazı kirli ortaklıkların ortaya çıkmasına yol açacakmış gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ciftlik-bankin-kurucusu-tosuncuk-lakapli-mehmet-aydin-teslim-oldu-6515272/
269
37
12
10
8
Emoji İle Tepki Ver
269
37
12
10
8