Cinsellik, Politika, Canavarlar: Netflix Dizisi The Witcher'da Her Şey Olacak

54
9
5
2
0
Netflix’in The Witcher uyarlamasının yazarı olan Lauren Hissrich, yeni gelecek dizinin politika, cinsellik ve canavarlar ile dolu ‘epey yetişkin işi’ bir dizi olacağını duyurdu.

Dünyaca ünlü roman ve oyun serisi The Witcher, Netflix ekranlarında bir dizi olarak karşımıza çıkacak. Yapımın başrolünde ise Henry Cavill yer alacak. Dizinin senaryosunu yazan Lauren Hissrich, Entertainment Weekly’ye açıklamalarda bulundu. 

Hissrich, yaptığı açıklamada “Video oyunlarının uyarlamasını yapmıyoruz. Doğrudan kitapları uyarlıyoruz. Bu da harika bir şey çünkü oyunlar da kitabın uyarlaması. Onlar bir yola gitti, biz başka bir yola gideceğiz” dedi. 

netflix

Seri, daha ziyade Game of Thrones’u başarıya ulaştıran formülü kullancak. Politika, cinsellik, drama hikayenin temelini oluşturacak. Ayrıca hikayede tek bir esas kötü karakter bulunmayacak. Kitaptaki farklı tonlardaki karakterleri keşfetmeye bayıldıklarını söyleyen Hissrich, başlarda desteklediğimiz karakterlerin en sonda desteklediğimiz karakter olmayabileceğini söylüyor. Böylece Game of Thrones’taki gibi her an başka bir yöne gidebilecek karakterler görüyoruz. 

Hissrich, bu yapımın çocuklar yokken izlenmesi gerektiğini, kendi çocuklarının dizi görsellerine bakmasının yasak olduğunu söylüyor. Dizinin epey yetişkin işi olacağını söyleyen sanatçı, “Herhangi bir cinsellik ya da şiddet sahnesini sadece hikayeyi ilerlettiği için kullanacağım, şok etkisi için değil. Seyircilerin epey zeki olduklarını ve bir şeyi sırf için mi yoksa hikayeyi ilerlettiği için mi koyduğumuzu anlayacaklarını düşünüyorum.” diyor. 

the witcher

Aslında başka bir oyunun ek paketi olması beklenen bir oyun, yapımcı firmanın batması üzerine çeviriyi yapmaya çalışan CD Projekt Red ekibinin elinde kalmıştı. O projeyi adeta “alın ne yapıyorsanız yapın” diyerek Polonyalı ekibe bırakan orijinal yapımcılar, yepyeni bir efsanenin de bir anlamda temelini attı. Popüler bir roman serisinden uyarlanan oyun, 2007 yılında çıktı. 33 milyon satan oyun, daha sonra kendi kültünü oluşturdu. 

Hissrich, hikayede pek çok yaratık bulunduğunu ve bu yaratıkların, günümüzde yaşanan olaylarla aralarında bağ ve benzerlik kurulabilecek yapıda olduklarını da belirtti. 

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/07/19/netflixs-the-witcher-is-bringing-politics-sex-and-monsters
54
9
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
54
9
5
2
0