Karar Yine Değişti: COVID-19'a Yakalananlar da İkinci Doz Aşı Vurulabilecek

57
27
8
1
1
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 geçiren vatandaşlara uygulanan aşı sürecinde değişiklik yapıldığını açıkladı. Kısa bir süre önce bu konuda bir karar alan ve ikinci dozdan vazgeçildiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, artık COVID-19 geçirmiş olan vatandaşların ikinci doz aşı vurulmasına izin veriyor.

Sağlık Bakanlığı, kısa bir süre önce aldığı bir karar ile COVID-19 geçiren vatandaşların bir doz koronavirüs aşısı vurulmasına karar vermişti. O dönemlerde ikinci doz için randevu alan vatandaşların ikinci doz randevuları da iptal edilmişti. Ancak şimdi bu durum, bir kez daha değişti. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, COVID-19'a yakalanan vatandaşların nasıl bir yol izleyebileceklerini açıkladı.

Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara göre COVID-19'a yakalanmış olan bir vatandaş, birinci doz aşısını zaten vurulacak. Ancak dileyen vatandaşlar, ikinci doz aşı da vurulabilecekler. Ayrıca bu vatandaşların ikinci doz için iptal edilen randevuları da yeniden sisteme tanımlanmış durumda. Yani vatandaşlar, eğer günü geçmediyse o randevularına giderek aşı yaptırabilecekler.

Hastalığı geçirenler, aşı kartını birinci doz için de oluşturabilecekler

Koronavirüs aşısı

İki doz koronavirüs aşısı vurulmuş olan vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden aşı kartları oluşturabiliyorlardı. Uygulamada yapılan bir güncelleme ile hastalığı oluşturan vatandaşların, ilk dozdan sonra da aşı kartı oluşturabilmelerine imkan tanındı. Ancak dileyen vatandaşlar, ikinci dozdan sonra da söz konusu aşı kartını oluşturabilecekler.

Bu arada, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karara göre COVID-19'a yakalanmış bir vatandaş, hastalığı geçirdikten üç ay sonra birinci doz için aşı randevusu alabiliyordu. Bu karar, bugün de aynı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, bu konudaki uygulamanın bu şekilde devam edeceğini açıkladı.

Kaynak : https://www.dunya.com/saglik/yeni-karar-covid-19-gecirenler-iki-doz-asi-olabilecek-haberi-627421
57
27
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
57
27
8
1
1