Göz Alıcı Minyatür Sahneler Oluşturan Didem Kalaycı’nın Detaylarında Kaybolacağınız Eserleri

11
4
2
0
0
Göz Alıcı Minyatür Sahneler Oluşturan Didem Kalaycı’nın Detaylarında Kaybolacağınız Eserleri
Göz alıcı minyatür mekânlar oluşturan ve bu mekânlardaki detaylarla kendine hayran bırakan Didem Kalaycı'nın eserlerine bakıyoruz. Sanatçının eserlerinin yanında ilgi çekici bir girişimi de bulunuyor.

Ülkemizde birbirinden farklı alanlarda yeteneğini sergileyen ve eşsiz eserleriyle bizleri büyüleyen çok sayıda sanatçı bulunuyor. Bu bağlamda illüstrasyonlardan göz alıcı mimari tasarımlara, gülmekle ağlamak arasında bırakan karikatürlerden hipnotize eden NFT’lere kadar birbirinden çeşitli alanda eşsiz çalışmalar gördük.

Şimdiyse yine ülkemizden bir isim olan ve diorama sanatını icra eden Didem Kalaycı’ya odaklanıyoruz. Küçük mekânlar ve objeler ortaya koymasına rağmen detaylardan taviz vermeyen sanatçının, buna ek olarak ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyacak olan girişimi de bulunuyor.

Eski bir televizyonun içine yerleştirilen, terk edilmiş CD dükkanı. Videosuna buradan ulaşabilirsiniz

()

Bu dövme stüdyosunda ufak detayların bile atlanmamış olması göze çarpıyor. Lavaboya bakınca bile bunu görebiliyoruz

()

()

Burada ise Pera Palas otelinde bulunan ve Agatha Christie'nin de birçok kez konakladığı 411 numaralı oda var:

()

()

()

Sanatçının öne çıkan diğer çalışmaları:

Hiçbir evlenme teklifinin reddedilemeyeceği yüzük

()

Oldukça tatlı duran minyatür bilardo masası

()

Michael Myers'ın Evi

()

Diaspora film setinin içinde gördüğümüz, ütü ve ütü masası

()

Sanatçının şimdiki hedefi, diorama sanatını sinemayla buluşturmak

Başta bahsettiğimiz 'ülkemizde ilk olma özelliği taşıyan' girişim de bu. Kalaycı'nın yönetmenlik ve senaristlik görevlerini üstlendiği Diaspora isimli kısa filmi, ülkemizde minyatür bir sette çekilen ilk kısa film olma unvanını elinde tutuyor olacak.

Söz konusu filmde göçmen bir Türk ailenin, kendilerine yabancı olan başka bir yerde alışkanlıklarıyla yaşama mücadelesine tanıklık edeceğiz. Ana karakterimiz ise bu ailenin çocuğu olacak. Yaşanan bu sıkıntılar ise karakter ve diyalog olmadan, mekânlar aracılığıyla izleyiciye aktarılacak ve karakterin hem çocukluğunu hem de yaşlılığını içeren bir hikâye anlatılacak.

()

Koca dünyaları her bir detayıyla minyatüre sığdırıp bu minyatür mekânlar aracılığıyla hikâye anlatma girişimi oldukça cesurca. Söz konusu filmin gelişimine ve ekibe katkı sağlamak isterseniz hem destek fonunu görebileceğiniz hem de film hakkında daha detaylı bilgileri görebileceğiniz Fongogo sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

Sanatçının Instagram ve Twitter adreslerine ilgili bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Ülkemizden diğer diorama sanatçıları:

11
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
0
0