Kendine Özgü Tasarım Detaylarıyla Dikkat Çeken DS 9 2022'nin Öne Çıkan Özellikleri ve Fiyat Listesi

6
1
0
0
0
DS 9 2022 fiyat listesi, özellikleri, donanım paketleri, opsiyon fiyatları, motor seçenekleri ve yakıt tüketim miktarlarını derledik. Sedan otomobiller arasında dikkat çekmeyi başaran DS 9 , kendine özgü tasarımı ve performansıyla kullanıcıların favorisi. DS 9 özellikleri ile de kendini diğer sedan otomobillerden bir adım öne atıyor.

Artık kaliteyi, gücü ve konforu aramak için BMW veya Mercedes gibi firmalara başvurmamıza gerek yok. Hatta bazı otomobiller ile karşılaşıyoruz ki, sahip oldukları özellikler sayesinde otomobil devlerini bile kıskandıracak güzelliğe sahipler. Bu otomobillerden bir tanesi ise DS 9 modeli. DS, son yıllarda piyasaya sürdüğü otomobiller ile kaliteyi tam anlamıyla ortaya koyuyor ve kullanıcıların bir otomobilden alabileceği verimi en üst seviyede vermeyi başarabiliyor.

Bu içeriğimizde, DS’in sedan kategorisinde bulunan DS 9 modelini inceliyoruz. Böylesine müthiş bir aracın özelliklerini, motor seçeneklerini, yakıt tüketimini ve çok daha fazlasını merak ediyorsanız, sizler için DS 9’a dair merak ettiğiniz tüm soruları en ince ayrıntılarına kadar yanıtlıyoruz. Eğer DS ile ilk kez karşılaşıyorsanız, eminiz ki aşağıda okuyacaklarınızdan sonra epey bi şaşıracaksınız. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, DS 9’un özelliklerine ve fiyat listesine geçelim.

DS 9 2022 teknik özellikleri ve genel bakış:

Koltuk Sayısı 5
Ağırlık (kg) 2075
Ölçüler (mm)

4943 uzunluk, 1460 yükseklik, 1932 genişlik

Bagaj hacmi (lt) 510
Motor hacmi: (lt/cm3) 1598
Maksimum güç:  180 / 178 / 132 / 6000 
Tork (Nm, v/dk) 520, 1900
Beygir:  250 (Benzin), 360 (4x4)
0-100 km hızlanma süresi (sn) 8,1
Maksimum hız (km/h) 240
Yakıt tipi Benzin, Hibrit
Depo hacmi (lt) 60
Silindir sayısı 4
Silindir başına valf sayısı  4
Vites sayısı 8
ABS:  Var

DS 9 2022 teknik özellikleri bu şekilde. Sevilen sedan, yüksek beygir gücü ve torkunun yanı sıra otomatik 8 ileri vitesiyle de dikkat çekiyor. Bu özelliklerin detaylarını içeriğin kalan kısmında bulabilirsiniz. 

DS 9 2022 fiyat listesi:

MODEL

DONANIM / YAKIT ve ŞANZIMAN TİPİ / PAKET

FİYAT
DS 9 Puretech 225 Rivoli / Benzin Otomatik / Boş 1.693.00 TL
DS 9 Puretech 225 Rivoli+ / Benzin Otomatik / Orta 1.745.00 TL
DS 9 Puretech 225 Opera / Benzin Otomatik / Dolu 1.869.900 TL

Yukarıdaki fiyat listesi Kasım 2022 itibarıyla yayınlanan en güncel verilere dayanıyor. DS 9 2022, kendi sınıfındaki rakiplerine kıyasla biraz daha pahalı ancak aracın sunduğu konfor ve güvenlik seçeneklerini de bu fiyata dahil ederek konuşmak daha doğru olacaktır. Bu bilgilere içeriğin devam eden bölümlerinde değiniyoruz. Otomobilin elektrikli modelleri için resmi bir fiyat listesi bulunmuyor.

DS 9 2022 motor seçenekleri ve yakıt tüketimi:

MOTOR SEÇENEĞİ ŞEHİR İÇİ / ŞEHİR DIŞI ORTALAMA
Puretech 225 7 lt / 4.9 lt 5.7 lt

Yukarıdaki yakıt tüketim veriler DS'in sunduğu fabrika verileridir. Kullanım alışkanlıklarınız ve sürüş koşullarına göre DS 9 yakıt tüketimi daha az ya da daha fazla olabilir.

DS 9 2022 inceleme:

Dış tasarım: Keskin hatlara sahip tasarım detayları 

ds 9

DS 9 için verilebilecek en güzel slogan sanıyoruz ki firma tarafından verilmiş: “Zarafetin gücü”. Çünkü DS 9 o kadar farklı bir otomobil ki, dışarıdan bakıldığında “keşke benim olsa” düşüncelerine kapılıp gidiyorsunuz. Zerafet ve modernliğin bir arada olduğu, özel keskin hatlar ve aydınlatmalar ile ortaya müthiş bir otomobil çıkıyor. DS 9’a tam karşıdan baktığımızda, müthiş far dizilimleri bizi karşılıyor. DS ACTIVE LED VISION olarak adlandırılan bu farlar, aktif hale geldiğinde 180 derece dönerek adeta görsel bir şölen yaratıyor. Eğer internette içerisinde kristallerin döndüğü bir far dizilimi görürseniz, sanıyoruz ki o otomobil DS’e ait olabilir. Bu aydınlatmalar yalnızca görsel şölenle kalmıyor, gece sürüşlerinde müthiş bir görüş mesafesi elde etmenizi sağlıyor.

DS 9 oldukça şık bir otomobil olduğu kadar, özel detaylara da sahip bir otomobil. Bunlardan bir tanesi ise, kaputun üstüne yerleştirilen, ince saat işçiliğinden ilham alınan DS kılıcı. Clous de Paris motifleriyle kaplı bu tasarım, kaputun üzerinde müthiş bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Biraz aşağı indiğimizde, far dizilimlerinin alt kısımlarına konumlandırılmış dikey ledler ile karşılaşıyoruz. Bu ledler, gündüz farı olarak bilinmesiyle birlikte farları da destekliyor. İki farın arasında ise yine özel desenler üzerine konumlandırılmış bir adet DS logosu bulunuyor.

ds9 arka aydınlatmalar

Otomobilin yavaşça yan kısmına geçtiğimizde, kaputta başlayan keskin hatların kapılarda devam ettiğini kolaylıkla görebiliyoruz. Otomobile yandan genişçe baktığımızda; sedefli kristal grisi ve 19 inç büyüklüğündeki müthiş jantlar dikkatimizi oldukça çekiyor. DS 9’un yan kısmında düzeni bozacak hiçbir çıkıntı bulunmuyor. Hatta özellikle Tesla otomobillerinde sıklıkla gördüğümüz, kapının içine gömülmüş kapı kolları bile tasarım hattının bozulmamasını sağlamış. Elbette, cebinizde DS 9’un anahtarı ile otomobilinize yaklaştığınızda, bu kapı kolları otomatik olarak dışarı çıkacaktır.

Gelelim otomobilimizin arka kısmına. Otomobilin şıklığına şıklık katan bir başka detay ise 3D Full LED teknolojisine sahip arka aydınlatmalar. Yatay bir şekilde konumlandırılmış bu aydınlatmalar, bir DS 9’un arkasında seyehat ederken görsel şölene denk gelmenizi sağlıyor. Çünkü bir kez DS 9’un arka aydınlatmaları ile karşı karşıya geldiğinizde, gözlerinizi asla ondan ayırmak istemiyorsunuz.

İç tasarım: Farklı renk kombinasyonları 

ds9 koltuklar iç tasarım

Gelelim DS 9’un iç tasarımına. İç tasarımını basitçe özetlememiz gerekirse; müthiş renk kombinasyonları, rahat ve konforlu koltuklar ve yüksek teknoloji olarak özetleyebiliriz. Çünkü DS 9, bir otomobilin iç kokpitinde olması gereken her özelliğe sahip. Özellikle 3 veya 4 kişilik bir aile iseniz, DS 9 ile yolculuk yapmanın keyfini başka hiçbir otomobilde bulamayabilirsiniz. DS’in opera tasarım olarak sınıflandırdığı bu tasarım çizgisi, DS 9’un içersine müthiş bir hava katmış diyebiliriz.

Otomobilin kapılarını açtığımızda bizi direkt olarak hayalet gösterge paneli karşılıyor. Daha sonra otomobilin içerisinde gözlerimizi gezdirdiğimizde tamamiyle deri bir kaplama ile karşılaşıyoruz. İnci dikişler ile kaplanmış kapı detayları otomobile farklı bir hava katarken, ön kaputta karşılaştığımız Clous de Paris desenlerini yine vites kolunun etrafında görüyoruz. Tıpkı dış tasarımda olduğu gibi, iç tasarımda da olduka özel detaylar bizi karşılıyor.

DS 9’un iç kabininde bize göre en dikkat çeken detay, multimedya ekranının üzerinde bulunan start-stop butonu ve hemen üstünde B.R.M Chronographes ile ortak hazırlanan özel bir analog saat tasarımı diyebiliriz. Adeta oldukça lüks bir hava katmakla birlikte, dokunma hissiyatı bile size zengin hissettiriyor.

Konfor ve donanım özellikleri:

Akustik yapı

ds 9 ses sistemi

DS 9, müthiş bir ses deneyimini yaşayabilmeniz için tasarlandı. Özel akustik camlarından tutun, 14 adet hoparlörüne kadar özenle hazırlanan akustik tasarımı, FOCAL Electra® Hi-Fi ile destekleniyor. Yani özellikle şehirlerarası seyahatlerinizde DS 9 otomobiliniz ile müzik zevkinin dibine varabileceksiniz.

Isıtma, soğutma, havalandırma ve masaj özelliğine sahip koltuklar

deri koltuk

Elbette DS gibi bir otomobilde sizlere basitçe “ısıtmalı ön koltuklar” diyemezdik. Çünkü DS oldukça özel bir otomobil. DS otomobilde ön ve arka koltuklarda olmak üzere ısıtma, soğutma ve havalandırma özellikleri bulunuyor. Yani DS kullanıcıları ister kış aylarında, ister yaz aylarında olsun istedikleri sıcaklığa ulaşabilecekler. Bununla birlikte tüm koltuklarda masaj özelliği de bulunuyor. Yani DS 9 ile seyahat etmek sandığınızdan çok daha keyifli ve konforlu diyebiliriz.

Dijital gösterge paneli

dijital gösterge paneli

DS 9’un direksiyon koltuğuna oturduğunuzda hemen karşınızda 12 inç büyüklüğünde bir dijital gösterge paneli göreceksiniz. Bu gösterge panelini direksiyon simidiniz üzerinden kontrol edebilirken, night vision özelliği dahil olmak üzere pek çok özelliği de kullanabilirsiniz. Yani bir göstergeden yalnızca hız ve devir saatini görmekle kalmıyor, çok daha fazlasına erişim sağlayabiliyorsunuz.

Multimedya ekranı

ds9 multimedya ekranı

Gelelim orta konsolu canlandıran multimedya ekranımıza. 12 inç büyüklüğündeki bu ekran elbette Apple Car Play veya Android Auto gibi sistemleri içerisinde barındırıyor. Bununla birlikte 14 adet hoparlöre sahip multimedya sistemini bu ekran üzerinden yönetebiliyor, araç konfigürasyonunu sağlayabiliyor ve daha birçok özelliği açıp/kapatabiliyorsunuz. E-TENSE sisteminin kontrolünü de yine bu ekran üzerinden sağlayabiliyorsunuz.

Otomatik kapı kilidi ve karşılama

ds9

DS 9’a 3 metre yakınlaştığınızda, otomobil sizi fark edecek ve otomatik olarak aydınlatmaları aktif hale getirecektir. Daha da ilerleyip, otomobilinize 1.5 metrelik bir mesafeye geldiğinizde ise otomatik olarak kapı kilitleri açılacak ve gizli kapı kolları ortaya çıkacak. Bu sayede anahtarınıza hiç dokunmadan DS 9’a binebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı şey otomobilden uzaklaşırken de geçerli. DS 9’dan 2 metre uzaklaştığınızda, otomobil otomatik olarak kapıları kilitleyerek herhangi bir hırsızlık durumuna karşı önlem alıyor.

DS 9 motor seçenekleri:

DS 9 ön görünüm

DS 9 modeli, karşımıza üç farklı motor seçeneği ile çıkıyor. Bunlardan birincisi, PureTech 225 adı verilen ve tamamiyle benzinli olan motor seçeneği. Bu motor, 8 vites şanzıman ile desteklenerek müthiş bir performans ortaya çıkarıyor. İkinci motor seçeneğimiz ise E-TENSE 225 olarak adlandırılan hem hibrit, hem de benzinli olan motor seçeneği. Son motor seçeneği ise 4x4 teknolojisine sahip olan ve yine hem hibrit, hem de benzinle çalışabilme kapasitesine sahip E-TENSE 4x4 360 motoru.

Güvenlik:

DS Park Pilot

ds park pilot

DS 9 sahibiyseniz, otomobilinizi park etmek sizin için sorun değil. Çünkü DS Park Pilot özelliği sayesinde, otomobilinizin sığabileceği boşluklara siz hiç uğraşmadan kolaylıkla girebiliyorsunuz. Otomobil, gerekli manevraları otomatik olarak kendisi gerçekleştiriyor.

DS Active Scan Suspension

DS Active Scan Suspension

Şimdi sizlere müthiş bir özellikten bahsedeceğiz. DS 9’un üzerinde bulunan kameralar, sensörler ve radarlar sayesinde ilerlediğiniz yolun durumu, sizin direksiyon ve gaz tepkileriniz kaydediliyor. Daha sonrasında otomobilin tüm süspansiyonlarına erişebilen bir bilgisayara bu veriler aktarılıyor. Bu bilgisayar ise, sizin tepkilerinize göre otomobili daha rahat sürebileceğiniz bir süspansiyon ayarına getiriyor. Bu sayede otomobili daha güvenli ve hakim bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

DS Night Vision

DS Night Vision

DS 9’un müthiş bir aydınlatmaya sahip olduğunu söylemiştik. Ama elbette bu yeterli kalmazsa bile, DS 9’da bulunan özel kameralar sayesinde daha güvenli gece yolculukları yapabilirsiniz. Gösterge paneline yansıtılan gece görüşü ile birlikte, geceleri görüş açınıza girmeyen yayaları veya diğer herhangi bir engeli görebilirsiniz. Bu sayede daha kolayca fark edebilir ve önlem alabilirsiniz.

DS Driver Attention Monitoring

DS Driver Atlention Monitoring

DS 9 ile yaptığınız seyahatlerde, otomobilin içinde ve dışında bulunan kamera ve sensörler sayesinde sürüşünüz takip edilir. Aynı zamanda direksiyon simidinde bulunan kamera ile de gözleriniz ve refleksleriniz taranır. Bunun sonucunda otomobil bir yorgunluk hissederse sizi dinlenmeniz konusunda uyaracaktır.

Gelelim sonuca: DS 9 bu fiyat segmentinde tercih edilmeli mi?

DS 9 2022'nin gerek konfor, gerek teknoloji, gerek tasarım ve gerekse güç konusunda kullanıcıların beklentilerini karşılayabileceğini söylemek mümkün. Ülkemizdeki otomobil fiyatlarının çok yüksek seviyerde olduğunu hatırlatmakla birlikte, DS 9'un da fiyatının yüksek seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Peki 2 milyon TL'ye yakın fiyatıyla DS 9 yerine bu segmentte başka bir model tercih edilir mi? Bu tamamiyle kullanıcının beklentisine bağlı. DS 9, bu noktada gelişmiş teknolojik özelliklerinin yanı sıra tasarım detaylarıyla diğerlerinden ayrılıyor. Aynı zamanda çocuklu aileler için de geniş iç hacmiyle avantajlı. Ayrıca çoğu modelde sadece ön koltukta gördüğümüz ısıtma, soğutma gibi özelliklerin arka koltukta da yer alması DS 9'u avantajlı yapan bir başka detay.

6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0