DxOmark: Huawei P50 Pro, Dünyanın En İyi Telefon Kamerasına Sahip

38
7
3
1
0
DxOmark, Huawei'nin yeni amiral gemisi telefonu P50 Pro'nun inceleme sonuçlarını paylaştı. Yapılan testler sonucunda Huawei P50 Pro, kamera kalitesinin 144 puan almayı başardı. Böylelikle Huawei P50 Pro, piyasadaki en iyi kameraya sahip telefon olduğunu kanıtladı.

Akıllı telefonların kameralarına yaptığı detaylı incelemelerle bilinen DxOmark, Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin çiçeği burnunda amiral gemisi P50 Pro'yu teste soktu. Bu test kapsamında telefonun kamera performansını hemen her ortamda deneyen platform, P50 Pro ile ilgili pek de şaşırtmayan bir açıklama yaptı. DxOmark'a göre Huawei P50 Pro, piyasadaki en iyi kamera kalitesine sahip telefon.

DxOmark'ın yaptığı değerlendirmelere baktığımızda, Huawei P50 Pro'nun kameralarındaki ortam kaynaklı bozulmaların yok denecek seviyede olduğunu görüyoruz. Ayrıca DxOmark'a göre P50 Pro'nun beyaz dengesi, görüntülerdeki detaylar, videolarda pozlama ve odaklama, iç mekan video ve fotoğraf çekimleri ile video sabitleme özellikleri, neredeyse mükemmel düzeyde.

Huawei P50 Pro'nun DxOmark test sonuçları

Huawei P50 Pro DxOmark

DxOmark'ın yaptığı testlere göre Huawei P50 Pro'nun fotoğraf çekim performansı, 149 puanı hak ediyor. Telefonun yakınlaştırma özelliklerine ise 107 puan veren ekip, video çekim performansının ise 116 puan olduğunu ifade ediyor. Telefona verilen nihai puan ise 144. İşte bu puanlar, Huawei P50 Pro'yu piyasadaki en iyi kameralara sahip telefon yapmış durumda. Peki Huawei P50 Pro'nun kameralarında hiç mi eksik bir yanı yok? 

Elbette var. DxOmark ekibi, P50 Pro'nun neden daha yüksek puan alamadığını da açıklıyor. Bu bağlamda telefonun düşük ışıkta bazen de olsa otomatik odaklama yapamadığını tespit eden ekip, yakalanan görüntü ile gösterilen görüntü arasında da ufak farklılıklar olduğunu söylüyor. Ayrıca beyaz dengesinde yaşanan tutarsızlıklar, düşük ışık altındaki video çekimlerinde meydana gelen görüntü gürültüsü ve pozlamadaki kararsızlıklar da Huawei P50 Pro'ya puan kaybettiren detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

DxOmark'a göre en iyi kameralara sahip 10 telefon şöyle

DxOmark

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/07/30/huawei-p50-pro-camera-is-the-best-camera-phone-on-the-market/
38
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
38
7
3
1
0