Elon Musk'ın Hayranlarından İlginç Talebi: Beni Wikipedia'da Linçleyin

65
5
4
2
1
Elon Musk, Twitter'da yaptığı açıklamalarla kendisi için bir linç kampanyası başlattı. Musk'ın bu linç kampanyası, kendisiyle ilgili bilgilerin yer aldığı Wikipedia sayfasının güncellenmesini içeriyordu. Kullanıcılar, Elon Musk'la ilgili ağza bile alınmayacak cümleler kurarken Wikipedia, çareyi bu sayfayı kilitlemekte buldu.

Özellikle de uzay ve otomobil sektörü üzerinde yaptığı çalışmalarla bilinen Elon Musk, dijital hayatta da renkli kişiliği ile dikkat çeken isimlerden bir tanesi. Zaman zaman çeşitli polemiklerin öznesi olarak karşımıza çıkan Elon Musk, bu kez de kendisi için bir linç kampanyası oluşturdu. Musk'ın Twitter üzerinden başlattığı kampanya, Wikipedia'daki sayfasında bulunan bilgilerin değiştirilmesini içeriyordu.

Musk, Twitter'dan yaptığı bir açıklamayla linç kampanyasının fitilini ateşledi. "Tarih kazananlar tarafından yazılır. Wikipedia dışında..." şeklinde bir paylaşım yapan Musk, bu paylaşımın hemen ardından da "Lütfen beni Wikipedia'da linçleyin, size yalvarıyorum..." dedi. İşte bu paylaşımın ardından da Elon Musk'ın Wikipedia sayfası, birbirinden ilginç bilgilerle dolduruldu. 

Elon Musk

Elon Musk'ın tweetlerini gören hayranları, Wikipedia'ya hücum ederek birbirinden aşağılayıcı bilgiler eklediler. Kimileri, Elon Musk'la ilgili ağza bile alınmayacak bilgi girişleri yaparken kimileriyle geçtiğimiz yüzyılın en büyük savaşlarının, hastalıklarının ve mali felaketlerinin altında Elon Musk ve sahip olduğu şirketlerin olduğunu yazdı. Musk ise bu paylaşımlara eğlendiğini belirten emojiler atarak karşılık verdi.

İşte Elon Musk'ın aşağılayıcı bir Wikipedia girdisine verdiği cevap

Elon Musk

Elon Musk'ın Twitter'dan başlattığı linç kampanyası, neyse ki fazla uzun sürmedi. Çünkü durumun farkına varan Wikipedia yetkilileri, Elon Musk'ın Wikipedia sayfasını kilitlediler. Bu kilitleme sonrasında hiçbir kullanıcı, Elon Musk'ın sayfasında düzenleme yapamadı. Wikipedia, bu durumu şöyle açıkladı;

Wikipedia

Bu sayfa, vandalizmi önlemek için korunmaktadır. 

Wikipedia'nın Elon Musk'a ait sayfası kilitlemesinin ardından linç girişimi yarıda kaldı. Hal böyle olunca da kullanıcılar, durumu Elon Musk'a bildirdi. Bir kullanıcının bu konudaki yorumu ise gerçekten dikkat çekiciydi. O kullanıcı Elon Musk'a, Wikipedia'yı satın alarak tamamen silmesini teklif etti. 

Kaynak : https://sputniknews.com/viral/202008161080189350-trash-me-elon-musk-invites-people-to-vandalize-his-wikipedia-page/
65
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
65
5
4
2
1