Elon Musk'ın Eşi Grimes, Oğulları X Æ A-12'nin İsmini Değiştirdiklerini Açıkladı

177
29
11
10
8
Elon Musk'ın eşi Grimes, Instagram'dan yaptığı açıklamalarla yeni doğan bebeklerinin ismini değiştirdiklerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre çiftin "X Æ A-12" isimli çocukları, artık "X Æ A-Xii" ismine sahip. Bu değişikliğin nedeni bilinmiyor ancak kanunlarla ilgili olduğu düşünülüyor.

Dünyanın en çok takip edilen girişimcilerinden bir tanesi olan Elon Musk, bir yandan üzerinde çalıştığı projeler ve sahip olduğu şirketlerle diğer yandan ise renkli kişiliği ile ön plana çıkan isimlerden bir tanesi. Bugüne kadar pek çok polemik ya da ilginç açıklamayla dünyanın gündemine oturan Musk'ın son hamlesi ise yenidoğan çocuğuna "X Æ A-12" ismini vermesi oldu.

Elon Musk'ın eşi olan Grimes, dün Instagram'dan yaptığı açıklamalarla oğullarının ismini değiştirdiklerini açıkladı. Üstelik görünüşe göre Grimes, yeni isimden daha da memnun. Konuyla ilgili detaylara inmeyen Grimes, bu isim değişikliğinin nedenini de açıklamadı.

Elon Musk ile eşi Grimes'ın çocuklarının yeni ismi: X Æ A-Xii

Elon Musk

Grimes tarafından yapılan açıklamalara göre ufaklığın yeni ismi "X Æ A-Xii". Yani ismin içinde yer alan "12" bölümü gitti ve Romen rakamları ile yazılmış "Xii" ibaresi geldi. Aslında bu değişimde herhangi bir anlam değişikliği yok, sadece "12"nin yazım şekli değişmişti.

İsim değişikliğinin altında yatan sebep ne?

Yeni doğan bir bebeğe isim verilirken doğumun gerçekleştiği ülkenin yasalarına uyulması gerekiyor. Musk ile eşinin oğulları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde doğdu ve eyaletin kanunlarına göre isimlendirme yapılırken rakamlara izin verilmiyor. Ayrıca "Æ" ibaresi de Kaliforniya için geçerli bir harf değil. Dolayısıyla çift, ilerleyen günlerde yeni bir değişikliğe daha gitmek zorunda kalabilir.

X Æ A-12

Romen rakamlarında küçük harflerin olmadığını da düşünmüş olabilirsiniz. İşte bu konuda da yine Kaliforniya kanunları devreye giriyor. Öyle ki eyalet, normal rakamların yanı sıra Romen rakamları ile yazılmış olan isimlere de izin vermiyor. İşte Grimes ve Elon Musk da bunun bilincinde olarak ismi "XII" yerine "Xii" şeklinde değiştirdiler ve böylelikle kanunlara uygun bir isim koymuş oldular.

Elon Musk ve eşi Grimes tarafından yapılan açıklamalara göre "X Æ A-Xii" isminin anlamı şu şekilde: X bilinmeyen bir değişkeni, Æ yapay zekanın Orta Çağ İngilizcesindeki telaffuzu, A-12 ise çiftin en çok sevdiği uçak modeli. Ayrıca A harfi Archangel isimli bir şarkıdan da geliyor ve bu şarkı, Grimes'ın en çok sevdiği şarkıymış. Elon Musk, renkli kişiliğini tümüyle çocuğuna da aktaracak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/elon-musk-and-grimes-have-changed-their-babys-name/
177
29
11
10
8
Emoji İle Tepki Ver
177
29
11
10
8