Elon Musk'ın Uzaydan İnternet Projesinin Uydu Fırlatışı, Rüzgar Nedeniyle Ertelendi

16
4
2
2
1
Uzay şirketi SpaceX'in uzaydan ultra hızlı internet sağlayacak projesi için gerçekleştirilecek uçuşu şiddetli rüzgarlar engelledi. 60 uydu, fırlatma için rokete yüklenmişti fakat kötü hava şartları nedeniyle fırlatma başka bir tarihe ertelendi.

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzak şirketi SpaceX tarafından geliştirilen Falcon 9 roketi, şirketin uzaydan internet projesi dahilinde ultra hızlı internet sağlayacak uydularını (Starlink) yörüngeye göndermek için hazırlıklarını tamamladı. Ancak fırlatma, kötü hava şartları nedeniyle ertelendi.

Fırlatmanın gerçekleştirileceği bir sonraki tarih 17 Mayıs. Florida'daki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonundaki (CCAFS) Uzay Fırlatma Kompleksi'nden gerçekleştirilecek fırlatmada uydular, Falcon 9 Blok 5 roketi ile 550 kilometre yükseklikteki yörüngesine gönderilecek. Fırlatma, Türkiye saati ile 5.30'da gerçekleştirilecek.

Falcon 9 roketi, bu fırlatmayla birlikte 71. uçuşunu, roketin dünyaya geri inen birinci kademe güçlendiricisi, 40. inişini gerçekleştirmiş olacak. Bu, SpaceX'in 2019 içinde gerçekleştirdiği 6. görev olacak.

SpaceX'in Baş Operasyon Sorumlusu Gwynne Shotwell 7 Mayıs'ta Uydu 2019 konferansında yaptığı açıklamada, düzinelerce Starlink test uydusunun yerleşik antenler ve elektrikli tahrik sistemlerine sahip olsalar bile uydu içi bağlantı yeteneklerinin bulunmayacağını söyledi. Bu uçuşun sonraki uçuşlar için dağıtım stratejisini test etmek amaçlı olacağını belirtti.

Projenin sonuca ulaşması için 420 adet uydunun yörüngede konumlandırılması gerekiyor. İlk işlevsel uyduların ise 2020 yılında fırlatılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.aksam.com.tr/teknoloji/elon-muskin-uzaydan-internet-projesi-ruzgar-engeline-takildi/haber-971805
16
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
2
1