SON DAKİKA: Elon Musk Twitter'ı Satın Almaktan Vazgeçti

42
26
3
2
2
Nisan ayında Twitter'ı satın almaya karar veren ancak yaşanan tartışmalarla anlaşmayı askıya alan Elon Musk, yeni bir habere göre satın alımdan vazgeçmeye bir adım daha yaklaştı.

Geçtiğimiz nisan ayının başında Twitter’ı satın alacağını açıklayan Elon Musk, şirket için 44 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu. Fakat ilerleyen haftalar boyunca Twitter ve Elon Musk arasında gerginlikler yaşanmış, özellikle platformdaki bot hesap sayısı büyük bir tartışma yaratmıştı. Tüm bu tartışmalarla birlikte Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçebileceği konuşulmaya başladı.

Tartışmaların ardından Twitter satın alımını askıya alan Musk, arada sırada Twitter hakkında paylaşımlara devam ederken The Washington Post’un yeni haberi büyük yankı getirdi. Üç anonim kaynağa dayandırılan habere göre Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçme yolunda daha da fazla ilerledi.

Elon Musk, finansal görüşmeleri sonlandırdı:

twitter elon musk

Kaynakların aktardıkları bilgilere göre Elon Musk, Twitter satın alımında finansman konusunda ‘belirli’ tartışmalara girmeyi tamamen bıraktı. Yani Elon Musk, bugüne kadar Binance ve Suudi Prens El-Velid bin Talal gibi isimlere katılacak finansal destekçilerle görüşmeleri sonlandırdı. Bu da Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçmiş olabileceğine işaret ediyor.

Elon Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçerse platform ve kendisi arasında imzalanan anlaşma gereği Musk, Twitter’a 1 milyar dolar ceza ödemekle yükümlü olabilir. Zira yapılan anlaşmada anlaşmanın bir taraf tarafından iptal edilmesi, diğer tarafa 1 milyar dolarlık ceza ödenmesi gerektiğini belirtiyor.

Tam da bu haber çıkmışken Twitter’da işten çıkarmalar gerçekleşti:

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiği ihtimalleri tartışılmaya devam ederken, Twitter’ın onlarca çalışanını işten çıkardığı açıklandı. Twitter yetkilisi tarafından da doğrulanan bu olayda sayısı 100’ün altında olan, şirkette işe alımdan sorumlu olan ekibin üçte birinin işten çıkarıldığı aktarıldı.

Elon Musk Twitter anlaşmasını fesetti!

Elon Musk, an itibariyle Twitter'daki sahte hesapların miktarı hakkında doğru bilgi verilmediği için ve Twitter'ın pek çok çalışanını işten çıkarmasını neden göstererek Twitter satın alımını fesettiğini açıkladı. Buna göre Musk, anlaşmadan vazgeçtiği için herhangi bir ceza ödemeyecek.

Twitter yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor

Twitter yönetimi ve Elon Musk arasındaki gerilimin tavan yaptığı şu günlerde, Musk'ın anlaşmayı feshetmesiyle birlikte işler adeta çığırından çıktı. Twitter, şimdi de Musk'ın bu hamlesinden sonra yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor.

Twitter hisseleri çakılmaya başladı

Musk'ın açıklamasının ardından Twitter hisseleri aniden düşmeye başladı. Açıklamanın ardından hisselerde şimdiden %5'lik bir düşüş oldu.

 

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/7/7/23199137/elon-musk-twitter-spam-account-bot-data-breakup
42
26
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
42
26
3
2
2