Aralık Ayında Dünyada En Çok İndirilen Mobil Uygulama ve Oyunlar Belli Oldu: Öldü Denilen Threads, Adım Adım Yükseliyor!

7
3
2
1
1
2023'ün son ayında dünyada en çok indirilen mobil uygulamalar ve oyunlar belli oldu. Hem Google Play Store hem de App Store'u kapsayan verilere göre Intagram uygulama tarafında, Subway Surfers ise oyun tarafında zirvede. Öte yandan X rakibi Threads yükselişini sürdürüyor.

Artık hayatımızın önemli bir parçası hâline gelen mobil oyunlar ve uygulamalar, her ay milyonlarca kez indiriliyor. Appfigures tarafından yayınlanan iki rapor da geride bıraktığımız 2023 yılının son ayında dünya çapında en çok hangi oyun ve uygulamaların indirdiğimizi gözler önüne seriyor.

Veriler, hem Google Play Store ve App Store’da ayrı ayrı hem de ikisinin toplamında en çok indirilen oyun ve uygulamaları gösteriyor. Her iki listenin zirvesinde ise pek şaşırtmayan isimler var. 

Aralık 2023'te dünyada en çok indirilen mobil uygulamalar

  1. Instagram - 54 milyon
  2. TikTok - 47 milyon
  3. Facebook - 39 milyon
  4. WhatsApp - 38 milyon
  5. CapCut - 33 milyon
  6. Threads - 28 milyon 
  7. Temu - 27 milyon
  8. Telegram - 25 milyon
  9. Snapchat - 22 milyon
  10. Spotify - 20 milyon

Uygulama listesine göz attığımızda App Store'da 19 milyon ile TikTok'un, Google Play'de ise 43 milyon ile Instagram'ın ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Dünya çapında ise zirvede her iki mağazada toplamda 54 milyon yeni indirme alan Instagram var. Instagram, TikTok'u geçerek bunu başardı ve ilk sıraya yükseldi. TikTok'un e-ticaret özellikleri çok şikâyet alıyordu. Kullanıcılar bu yüzden "Reels"a sahip olan Instagram'a daha fazla yönelmiş olabilir.

Threads'in indirmeleri üçe katlandı

Listede en çok dikkat çeken uygulama şüphesiz Threads. Instagram'ın X rakibi mikroblog platformu olarak çıkış yapan uygulama, ilk başlarda büyük ilgi görmüş daha sonra kullanıcılarını kaybetmişti. Ancak son zamanlarda getirdiği özelliklerle tekrar popülaritesini artırmıştı. Bu liste de bunun göstergesi.

Threads, geçen ay App Store'da 12 milyon yeni indirme alarak 4. sıraya çıktı. Google Play'de ise 16 milyon ile 6. sırada yer aldı. Toplam 28 milyon yeni indirme ise uygulamayı genel listede 6. sıraya yerleştirdi. Bu da aylık bazda indirmelerin 3 kat arttığı anlamına geliyor. Threads'in aktif kullanıcı sayısının 160 milyon civarında olduğunu belirtelim. Böyle devam ederse önümüzdeki aylarda listede daha da yükselebilir.

Threads yükseliyor, X (Twitter) kan kaybediyor

Threads'in en büyük rakibi X'te ise işler pek iyi gitmiyor. Appfigures verilerine göre X, aralıktaya yalnızca 8,5 milyon kez indirildi. Bu tek bir mağaza değil, toplam sayı. Platform, listenin 36. sırasında, Zoom, Uber gibi uygulamaların arkasında yer alıyor.

Aralık 2023'te dünyada en çok indirilen mobil oyunlar ise şu şekilde

  1. Subway Surfers - 21 milyon
  2. Roblox - 17 milyon
  3. Block Blast! - 17 milyon
  4. Outlets Rush - 16 milyon
  5. 8 Ball Pool - 14 milyon
  6. Build A Queen - 13 milyon 
  7. Royal Match - 12 milyon
  8. Free Fire - 12 milyon
  9. Spider Fighting - 12 milyon
  10. My Perfect Hotel - 11 milyon

Aralık ayının en çok indirilen oyunlar listesinde ise zirvede şaşırtmayan bir oyun var. Yıllardır üst sıralarda yerini koruyan Subway Surfers, 21 milyon indirme ile tüm dünyada zirvede. Bu indirmelerin 16 milyonu Google Play'den, 5 milyonu ise App Store'dan gelmiş. 

App Store'da birinci sırada 6 milyon ile Çin'e özel yapım Fall Guys var. Onu Outlets Rush ve GTA: San Andreas takip ediyor. Netflix, Grand Theft Auto: The Triology - Definitive Edition'ı geçen ay eklemişti. San Andreas'ın üçüncü sırada yer alması da muhtemelen bu yüzden. Google Play'e baktığımızda ise Subway Surfers'ın 16 milyon ile ilk sırada, Roblox'un 13 milyon ile ikinci, Block Blast!'in ise 13 milyon ile üçüncü sırada olduğunu görüyoruz.

Kaynak : https://appfigures.com/resources/insights/20230505?f=2&utm_campaign=related
7
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
1