Yalnız İyi Güldük: 2021 Yılının En Çok Kullanılan Emojileri Açıklandı

32
5
3
2
2
The Unicode Consortium, 2021 yılının en fazla kullanılan emojilerini açıkladı. Listenin ilk sırasında, 'gülmekten gözümden yaş geldi' anlamına gelen emoji yer aldı.

İlk olarak 1998 yılında Japonya’da ortaya çıkan, kişinin duygusunu sarı bir karakter üzerinde çizilen ifadelerle sanal ortama aktarmasına olanak sağlayan emojiler, günümüzde internet dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Birçok kişi emojilere karşı bir antipatiye sahip olsa da büyük bir çoğunluk, hatta açıklanan verilere göre internetteki insanların %92’si, emojilere bağlılığını sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Facebook’un Türkiye’de en çok kullanılan emojileri açıklamasının ardından bugün de veda etmek üzere olduğumuz 2021 yılına dair veriler geldi. Hangi emojinin kullanıma sunulacağını denetleyen kurum The Unicode Consortium, 2021 yılının en popüler emojilerini açıkladı. Bununla birlikte en çok kullanılan emojiler hakkında da bazı veriler paylaştı. 

2021’in en çok kullanılan emojileri

10. Gülen gözlerle gülümseyen yüz

gülen emoji

9. Kalp gözlü gülümseme

kalp göz emoji

8. Kalpli gülümseyen yüz

kalpli gülümseyen emoji

7. Öpücük gönderen yüz

öpücük emoji

6. Katlanmış eller

katlanmış eller

5. Yüksek sesle ağlayan yüz

ağlayan yüz

4. Başparmak havada

başparmak havada

3. Gülmekten yerde yuvarlanma

gülmekten yuvarlanma

2. Kırmızı kalp

kırmızı kalp

1. Gülmekten gözümden yaş geldi emojisi

gülmekten gözümden yaş geldi

Bayrak emojileri, en az popüler olan emojiler oldu:

The Unicode Consortium, bu yıl en az popüler olan emojilerin bayrak emojileri olduğunu açıkladı. Bu yılın en çok kullanılan emojisi olan 'gülmekten gözümden yaş geldi' emojisininse tüm yıl boyunca gönderilen emojilerin %5'ini oluşturduğu açıklandı.Dünyada en çok kullanılan 100 emoji, tüm emoji kullanımının %82'sini oluşturuyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/760237/2021s-most-popular-emoji-will-have-you-crying-with-joy/
32
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
32
5
3
2
2