İyi Gülmüşüz: Türkiye'de En Çok Kullanılan Emojiler Açıklandı

176
14
7
6
5
Facebook, son üç ayda Türkiye'nin en çok kullandığı emojileri açıkladı. Platform tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye'de en çok kullanılan emoji, mutluluk gözyaşı idi. Araştırmaya göre farklı yaş grubunda olan kullanıcılar, farklı emojilere önem veriyorlar.

Zaman zaman neden olduğu güvenlik sorunları nedeniyle tartışılsa da insanların kullanmaktan bıkmadıkları Facebook, Türkiye'de en çok kullanılan emojilerin hangileri olduğunu açıkladı. Facebook tarafından yapılan açıklama, Türkiye'nin en azından sosyal medyada güldüğünü gözler önüne seriyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamalar, geçtiğimiz üç aylık periyodu kapsıyor. Konuyla ilgili araştırmasını dünya genelinde yapan ve Türkiye özeline de indiren platform, kullanıcıların en çok mutluluk gözyaşı, kırmızı kalp, katlanmış eller ve kendini beğenmiş emoji kullandıklarını açıkladı.

Türkiye'de en çok kullanılan emojiler

En çok kullanılan emojiler

Facebook tarafından yapılan araştırmaya göre farklı yaş grubunda olan kullanıcılar, farklı emojileri daha fazla kullanıyorlar. Bu bağlamda 45 yaş ve üzerinde olan X kuşağı daha çok sevgiyle ilişkilendirilen emojileri kullanırken Y ve Z kuşağı, gülme ile ilgili emojileri daha sık kullanıyor. 

Not: Yukarıdaki görsel, emojileri kullanım yoğunluklarına göre sıralamıştır.

Facebook

Facebook'un araştırmasına baktığımızda, kadınlar ve erkeklerin de emoji kullanımı konusunda ayrıldıklarını gösteriyor. Öyle ki erkekler; en çok mutluluk gözyaşı emojisini kullanıyorlar. Kadınlar ise kalpli öpücük emojisini daha fazla kullanıyorlar.

Türkiye'de en çok gülme ifadesiyle ilgili emojileri kullanıyor olsak da farklı emojilere de ilgi gösteriyoruz. Örneğin doğum günü pastası, şeker, çikolata ve fincan emojileri de Türkiye'de çok kullanılanlar arasında yer alıyor. Peki siz en çok hangi emojileri kullanıyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...

176
14
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
176
14
7
6
5