Bilgisayarda Bastığınız Tuş Sayısını Azaltan En Kullanışlı Makro Programları

59
11
7
2
1
Her gün bilgisayar başına oturup aynı işlemleri tekrarlamak bazen yorucu ve sıkıcı bir görev hâline gelebiliyor. Tam bu noktada ise imdadımıza makro programları yetişiyor. Günlük tekrar eden işlerimizi halledebildiğimiz, oyunlarda kombolarımızı tek tuşla yapabildiğimiz en iyi makro programları neler? Gelin hep beraber yakından bir göz atalım.

Makro programları, günümüz PC dünyasında uzun bir süredir boy gösteren hayat kolaylaştırıcı yazılımlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu programlar, gündelik olarak sürekli olarak tekrarladığımız işlemleri tek bir tuşla halletmemizi veya oynadığımız oyunlardaki komboları karmaşık tuşlar yerine tek tıkla yapabilmemizi sağlıyor.

Excel, Word gibi ofis programlarındaki tekrar eden işlemlerimizi tek bir fare tıkıyla halledebileceğimiz gibi, aynı şekilde makro programları sayesinde PUBG ve Fortnite gibi oyunlarda kombolarımızı tek tuşla gerçekleştirebiliyoruz. Gelin hep beraber piyasada bulunan en kullanışlı makro programlarını derledik.

En iyi makro programları:

  • AutoIt
  • Pulover’s Macro Creator
  • TinyTask
  • AutoHotKey
  • Mouse Recorder Premium
  • Mini Mouse Macro
  • Perfect Automation
  • Ghost Mouse
  • Macro Toolworks Free

AutoIt

AutoIt

AutoIt, temel olarak Windows işlemlerinizi daha hızlı ve otomatik bir şekilde halletmeniz için geliştirilmiş bir makro programı. Birden çok işlemi sıralı olarak gerçekleştirebildiğiniz bu programda Windows komutlarını, uygulamalarını ve benzeri görevleri kaydedip sonradan istediğiniz zaman çalıştırabiliyorsunuz. Hem fare hem de klavye hareketlerini algılayan ve kaydeden AutoIt; kayıt girdisi, belirli metin yazımları gibi kendini tekrarlayan görevleri otomatik olarak gerçekleştirebiliyor.

Pulover’s Macro Creator

Pulover’s Macro Creator

Eğer aradığınız kullanımı kolay bir metin yazıcı makro programı ise Pulover’s Macro Creator tam size göre bir program. Kendi içerisinde makro kaydecisi bulunan bu programda, programın sunduğu temel makroları kullanabildiğiniz gibi aynı zamanda AutoHotKey sayesinde kendi makrolarınızı da yazabiliyorsunuz. Devamlı klavye ve fare hareketlerinizi kaydetmekle kalmayan bu program, aynı zamanda makro hareketleriniz daha stabil bir hâle getirmek için çeşitli durumlarda devreye girebilecek “Ya/Veya” komutları da üretiyor.

TinyTask

TinyTask

TinyTask, belki de makro programları arasında yer alan en küçük yazılım. Bilgisayar ekranlarında ve sistemde neredeyse hiç yer kaplamayan bu program oldukça basit bir kullanıma sahip. Temel olarak makrolarınızı kaydedip oynatma üzerine kurulu olan TinyTask’de makrolarınızın gerçekleşme hızını da ayarlayabiliyorsunuz. Tekrar eden basit işlemleriniz için basit ve küçük bir makro programı arıyorsanız TinyTask tam size göre bir program.

AutoHotkey

AutoHotkey

Eğer genel olarak bir oyun oynarken veya çoklu sekmelerin bulunduğu internet tarayıcınızda gezinirken bastığınız tuşları ve fare hareketlerinizi en aza indirgemek istiyorsanız AutoHotKey tam işinize yarayacak bir program. AutoHotKey sayesinde, internet tarayıcınızda gitmek istediğiniz sitenin ismini tarayıcıya yazmak yerine bu site için bir tuş atayabilirsiniz. Aynı durum farklı sekmeler ve oyunlardaki kombolarınız için de geçerli.

Hemen her donanımda bulunan tuşlara bir görev atayabildiğiniz bu programla, bir pencereyi hep üstte tutabilir, eğer gamepad oyun kumandaları kullanıyorsanız bu kumandalar tamamen fare gibi hareket etmesini de sağlayabilirsiniz.

Mouse Recorder Premium

Mouse Recorder Premium

Mouse Recorder Premium, sonundaki “Premium” takısı ile bizleri yanıltsa da aslında tamamen ücretsiz bir makro programı. Diğer makro kaydetme programlarıyla hemen hemen aynı özelliklere sahip olan bu programda bazı makro yazılımlarından farklı olarak bir görevi sonsuz kere tekrar oynatabiliyorsunuz. Kendinize has fare hareketlerinizi oluşturup kaydedebileceğiniz bu programda, otomatik olarak yaptırmak istediğiniz göreve adım adım oluşturabiliyorsunuz.

Mini Mouse Macro

Mini Mouse Macro

Makro programları kullanmaya yeni başlayan için oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Mini Mouse Macro programı, küçük boyutuna rağmen oldukça etkili işleri başarabiliyor. Kaydet tuşuna bastığınız anda tüm fare ve klavye hareketlerinizi tek tek kaydetmeye başlayan bu programda, hareketlerinizi daha sonradan düzenleyip değiştirebiliyorsunuz.

Birden çok metin belgesine kısmen aynı şeyleri yazdığınız bir görevi kaydedip bu program sayesinde otomatik olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha sonradan yazılacak metinde değişiklikler yapmak isterseniz basitçe hareket menüsünden gerekli kısımları değiştirip, tekrar baştan makro kaydetmeye gerek kalmadan aynı görevi farklı kelimeler ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

Perfect Automation

Perfect Automation

Piyasada bulunan en iyi makro programları arasında yerini alan Perfect Automation, bir iş üzerinde harcadığınız vakti kısaltıyor ve aynı zamanda verimliliğinizi arttırıyor. Sadece fare ve klavye hareketlerini kaydetmekle kalmayan bu program; aynı zamanda metin düzenleyici ve hatırlatıcı gibi görevleri de üstlenebiliyor. Ayrıca Perfect Automation bir görevi gerçekleştirirken yapay zekası sayesinde, yerleri değişen pencerelere uyum sağlayabiliyor.

Ghost Mouse

Ghost Mouse

Makro programları listesinde bulunan belki de kullanımı en kolay olan program Ghost Mouse olarak karşımıza çıkıyor. Sadece kaydet ve oynat seçenekleri bulunan bu program, kopyala/yapıştır veya dosya taşıma işlemleri gibi basit fare görevlerini otomatik olarak gerçekleştirmek isteyenlere hitap ediyor. Diğer programlar gibi bu programda da oynatma hızını isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Macro Toolworks Free

Macro Toolworks Free

Üç farklı versiyonu bulunan Macro Toolworks’ün ücretsiz versiyonu, basit tuş atamalarınızı kolaylıkla halledebileceğiniz bir program. Oyunlarda yapacağınız komboları tek tuşa indirgeyebileceğiniz bu program ile ayrıca mail programını açma, mail yollama, uygulama başlatma ve Windows uygulamaları çalıştırma gibi işlemlerinizi tek tuşla halledebiliyorsunuz.

PC dünyasında bulunan en kullanışlı makro programları nelermiş? Yakından baktığımız içeriğimizin sonuna geldik. Makro programları, özellikle bilgisayarda tekrar eden görevleri gerçekleştiren bireyler için iş hayatında büyük kolaylıklar sağlıyor. Sizler makro programları hakkında neler düşünüyorsunuz? Listede bulunan bir makro programını günlük hayatınızda kullanıyor musunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

59
11
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
59
11
7
2
1