Gerçek Anlamda İçi Dışı Bir: Ender Görülen Cam Ahtapotun Viral Videosu

39
18
1
1
1
Pasifik Okyanusu'nu keşfe çıkan Schmidt Okyanus Enstitüsü'nden araştırmacılar, çok nadir görülen cam ahtapotu kamerayla yakalamayı başardılar. Servis edilen görüntüler, sosyal medyada viral hale geldi.

ABD merkezli "Schmidt Okyanus Enstitüsü" bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup araştırmacı, Pasifik Okyanusu'nun uzak noktalarında yaptıkları bir araştırma sırasında, çok nadir olarak görülen olayla karşı karşıya geldiler. Açıldıkları uçsuz bucaksız okyanustaki 34 günlük yolculuklarında bir cam ahtapotla karşı karşıya gelen araştırmacılar, bu nadir görülen canlıyı görüntülemeyi başardılar.

Bilim insanları, cam ahtapotları "şeffaf mucize" olarak nitelendiriyorlar. İlk kez 1918 yılında keşfedilen canlılar, okyanusların en derin noktalarında yaşadıkları için de pek görüntülenemiyorlar. Üstelik cam ahtapotlarla ilgili bilinen şeyler de oldukça kısıtlı. İşte Pasifik Okyanusu açıklarındaki araştırmacı ekibi, bu ilginç deniz canlısını görüntüleyerek tarihe geçmiş oldular.

Çok nadir görülen cam ahtapotun yakalanan görüntüsü

Cam ahtapot

Cam ahtapotlar, neredeyse tamamen şeffaf olarak görülen canlılar. Uzmanlar, cam ahtapotların yalnızca göz küreleri, sindirim sistemi ve optik sinirlerinin görülebildiğini ifade ediyorlar. Canlının bunun dışındaki diğer tüm uzuvları, ışığı geçirebilen bir yapıya sahip. Schmidt Okyanus Enstitüsü, yakaladıkları görüntülerin çok nadir ve heyecan verici olduğunu söylüyorlar. Elbette bu canlının ne kadar muhteşem göründüğünü söylememize gerek yok.

Schmidt Okyanus Enstitüsü'nün servis ettiği cam ahtapot görüntüleri, sosyal medya mecralarında çok büyük ilgi gördü. Kullanıcıların büyük bir bölümü, böyle bir canlının varlığından dahi haberdar olmadıklarını söylerken bazı sosyal medya kullanıcıları, cam ahtapotların gerçekten de birer mucize olduğunu ifade ettiler.

Cam ahtapotun viral olan videosu

Kaynak : https://www.cnet.com/news/gaze-upon-the-ghostly-glass-octopus-a-transparent-rarity-recently-spotted-in-the-deep/
39
18
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
39
18
1
1
1