Şimdi Godzilla Düşünsün: Japonya'daki 3 Boyutlu Dev Kedi Animasyonunun Viral Videosu

110
12
7
3
2
Japonya’da 150 metrekarelik bir ekranda gösterilen dev kedi animasyonu sosyal medyada viral oldu. Aşırı gerçekçi görünen bu videonun bir stüdyonun geliştirdiği animasyonun tanıtımı için olduğu düşünülüyor.

Japonya, sürekli farklı fikirleri ile gündeme geliyor. Bu fikirler kimi zaman kilolu insanları kiralamak kimi zamansa bir enteresan bir “Hidrojen Oteli” oluyor.

Bu seferki olay ise biraz daha farklı. Japonya’da dev bir reklam panosuna 4K çözünürlükte 3 boyutlu bir kedi videosu koyuldu. Görüntüler hem kedi severlerin hem de teknoloji severlerin dikkatini çekince sosyal medyada viral oldu.

Dev kedi videosu

Japonya’nın popüler haber sitelerinden biri olan Nippon News Network’ün haberine göre bu görüntü, iki katlı bir bina yüksekliğinde 150 metrekarelik bir alana koyulan 4K çözünürlükte bir ekranda ortaya çıktı. Ekran, binanın köşesinden kıvrıldığı için animasyon da oldukça dikkat çekici görünüyor.

Ekranda beliren ve 3 boyutlu gibi görünen kediyi görenler ise hemen bu kedinin fotoğrafını çekti. Kedi bazen yoldan geçenlere bakıyor bazen gökyüzünü seyrediyor bazen de sadece orada durup miyavlıyor. Ayrıca gece saatlerinde esneyip ekranda uyuyakalabiliyor.

Kedinin gösterildiği ekran, Cross Shinjuku Vision olarak adlandırılıyor. Fakat bu ekranın halk arasındaki adı “kyodai neko”, yani dev kedi. Bu dev kedinin görüntüleri ve videoları sosyal medyada aniden viral olmuş durumda. Hem özel bir teknoloji içermesi hem gerçekçi bir animasyona sahip olması hem de tatlı bir kedi olması sebebiyle pek çok insan tarafından sevildi ve takdir edildi.

Şaşırtıcı derecede gerçekçi

Japonya'daki dev kedi

Fuji News Network’e röportaj veren yerel halk, bu dijital kedinin inanılmaz derecede gerçekçi göründüğünü ve oldukça ilgi çekici olduğunu söyledi. Fakat ekrana köşeden bakmak yerine direkt olarak karşıdan bakarsanız bu gerçekçilik ortadan kayboluyor ve olayın büyüsü bozuluyor. Ancak yine de oldukça ilgi çekici bir çalışma olduğunu belirtmek lazım.

Bu dev kedi çalışmasını yapan firma ise Japonya merkezli bir stüdyo. Bu stüdyonun son zamanlarda üzerinde çalıştıkları gerçekçi kedi animasyonlarını tanıtmak için bu şekilde bir çalışma yaptıkları düşünülüyor.

Dev kedi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://kotaku.com/giant-cat-becomes-the-latest-inevitable-tokyo-landmark-1847250344
110
12
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
110
12
7
3
2