Epic Games Store, 2020'ye Kadar Her Hafta Ücretsiz Bir Oyun Verecek

57
10
8
2
1
Epic Games Store, 2020 yılına kadar her hafta bir ücretsiz oyun paylaşacağını duyurdu.

Bilgisayar sektörünün ve oyun konsollarının gelişmesiyle birlikte oyun sektörü de gelişti ve bu gelişim paralel olarak devam ediyor. Oyun geliştiricilerin fazlasıyla gerçekçi olarak ürettikleri oyunlar oyunseverler tarafından da yakından takip ediliyor. Hal böyle olunca oyun platformları da önem kazandı. Valve'ın Steam platformu ve Epic Games Store, oyun platformlarında öne çıkıyor. Bu ikilinin arası ise aralarındaki rekabetten dolayı hiç bir zaman iyi olmadı. E3 2019 etkinliklerinin başlamasıyla birlikte Steam'i ciddi anlamda köşeye sıkıştırabilecek olan yeni bir duyuru Epic Games tarafından yapıldı. Açıklamaya göre Epic Games Store'da 2020 yılının başına kadar her hafta bir oyun ücretsiz olarak verilecek.

Elbette bu ücretsiz oyun hediyesi en çok oyunseverleri mutlu edecek. Bununla birlikte rakipler, biraz daha köşeye sıkışmış olacak. Bunun sebebi Steam'in böyle bir imkan sunmaması. Sunsa da bunu çok nadir zamanlarda yapması ve sunulan oyunların da genelde yüksek kalitede olmaması. Ancak bu durumun Epic Games için de ağır bir faturası olacak. Neticede bu oyunların tamamının bir maliyeti var ve Epic Games ücretsiz olarak bu oyunları dağıtsa bile, geliştiriciler Epic Games'den bu oyunların ücretlerini alacaklar. Peki bu maliyeti Epic Games nasıl göze alıyor?

Epic Games hayatımıza hızlı bir giriş yaptı ve şirketin gözü yükseklerde. Epic Games, Steam'in koltuğuna oturmak istiyor ve bu bağlamda çeşitli stratejiler geliştiriyor. Tüm bunlara rağmen Steam, oyun geliştiricilerinden ciddi anlamda kar payı almaya devam ediyor. Epic Games bu miktarı daha cazip tutuyor ve bu sayede oyun geliştiricilerinin de ilgisini çekmeyi başarıyor. Son dönemde gündeme bomba gibi düşen oyunların Epic Games üzerinde satışa çıkması da bu durumu doğrular nitelikte. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Epic Games'in hangi oyunları ücretsiz olarak sunacağı şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.thegamer.com/e3-2019-epic-games-store-away-free-game-every-week-until-2020/
57
10
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
10
8
2
1