Eski Bir Facebook Çalışanından Zuckerberg Çıkışı: İstifa Etmesi Gerek

17
3
2
1
0
Facebook'un eski güvenlik şefi olan, 2018 yılında da şirketten ayrılan Alex Stamos, katılmış olduğu bir konferansta Mark Zuckerberg'in istifa etmesi gerektiğini söyledi. Stamos'a göre Zuckerberg'in yerine gelmesi gereken kişi ise Microsoft Başkanı Brad Smith.

Facebook'un eski güvenlik şefi Alex Stamos, geçtiğimiz gün düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katıldı. Mark Zuckerberg ile ilgili dikkat çeken bir çıkış yapan Stamos, Zuckerberg'in gücünün artık kontrol edilemez olduğunu, kendisini aklamak için CEO'luk görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti. Stamos ayrıca, şirketin CEO'luk görevi için aklında olan bir ismi de açıkladı.

Facebook'un son yıllardaki büyümesi su götürmez bir gerçek. Instagram ve WhatsApp platformlarının da satın alınmasıyla birlikte Facebook'un eli daha da güçlenmiş oldu. Ancak ortaya çıkan veri ihlalleri ve gizlilik şartlarının aşılması, Facebook ve özellikle de Mark Zuckerberg'in başını ciddi anlamda ağrıttı. Siyasi güçlerin de dikkatinden kaçmayan Facebook, yaptığı ihlaller nedeniyle de yargı organları tarafından gözetim altına alındı. Hatta son olarak yaptıkları ihlaller nedeniyle Facebook'a 5 milyar dolarlık bir cezanın kesilebileceği söyleniyor.

Stamos bu konuya da vurgu yaparak bu kadar büyük bir gücün kontrolden çıkmasının devletler için büyük riskler taşıyabileceğini belirterek, bu gücün ne olursa olsun kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti. Hatta bu konuda Zuckerberg'in yerine geçebilecek ismin de Microsoft'un başkanı Brad Smith olabileceğini söyledi. Smith'in kişiliğinin ve kültürünün, Facebook'un daha şeffaf yönetilmesi için uygun olduğunu belirten Stamos'un bu düşüncesine ilgili taraflardan bir açıklama gelmedi.

Stamos'un istifa çağrısı, Zuckerberg için yapılmış olan ilk çağrı değil. Son çağrı olmayacağı da aşikar. Geçtiğimiz günlerde de Facebook'un kurucu ortaklarından ancak daha sonra şirketle olan bağını kesen Chris Hughes da Stamos'a benzer açıklamalarda bulunmuş, Zuckerberg'in gücünden bahsederek Facebook'un bölünmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/zuckerberg-should-resign-as-ceo-says-ex-facebook-security-chief/
17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0