Kullanıcıların Fotoğraflarını Depolamakla Eleştirilen FaceApp'ten Veri Gizliliği Açıklaması

51
19
7
4
1
Son günlerde yediden yetmişe herkesin haberdar olduğu ve kullandığı FaceApp uygulaması, beraberinde çeşitli gizlilik endişelerini de getirmişti. Uygulamanın geliştiricisi, konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınladı.

İnternet ortamını son 2 gündür kasıp kavuran "yaşlandırma" uygulaması FaceApp, aslında çok da yeni bir uygulama değildi ancak yapılan son geliştirmelerle tekrardan popüler oldu. Rus Wireless Lab tarafından geliştirilen FaceApp, #AgeChallenge adı altında tüm sosyal medya platformlarında trend oldu.

Sahip olduğu gelişmiş yapay zekâ sayesinde oldukça başarılı bir şekilde yaşlandırma işlemini gerçekleştirebilen FaceApp'in milyonlarca insanın fotoğrafını toplamasıyla da gizlilik konusunda soru işaretleri açığa çıkmıştı. FaceApp'in güvenli olup olmadığı tartışılırken uygulamanın geliştiricilerinden de resmi bir açıklama geldi.

FaceApp

"Yüklenen fotoğrafların çoğu, yüklendiği tarihten itibaren 48 saat içerisinde sunucularımızdan siliniyor. Kullanıcılar tarafından gelen verilerin silinmesi taleplerini ise kabul ediyoruz. Destek ekibimiz şu an oldukça yoğun olsa da bu taleplere öncelik gösteriyoruz" açıklamasını yapan FaceApp, fotoğraflar üzerinde yapılan işlemlerin bulut sunucular üzerinde yapıldığını ancak düzenleme için seçilmeyen diğer fotoğrafların hiçbir şekilde buluta transfer edilmediğini de ekledi.

Ayrıca araştırma ve geliştirme ekibi Rusya'da olmasına rağmen hiçbir kullanıcı verisinin Rus hükûmeti ile paylaşılmadığını açıklayan FaceApp, yaptığı bu açıklamalarla kullanıcıların içini az da olsa rahatlatmış oldu.

İlk olarak 2017 yılında yüz güzelleştirme uygulaması olarak kullanıcılara sunulan FaceApp, o günlerde de çeşitli gizlilik suçlamalarına maruz kalmıştı. Bugün ise yaşlandırma efektiyle popüler olan uygulama, benzer tartışmaları tekrar açmış oldu.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/faceapp-says-its-not-uploading-all-your-photos/
51
19
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
51
19
7
4
1