Facebook, Açık Kaynak Kodlu Yapay Zeka Geliştiricisi 'Pythia'yı Duyurdu

14
3
2
2
1
Facebook, yeni yapay zeka geliştirici yazılım iskeleti Pythia'yı duyurdu. Geliştiricilerin kullanabilmeleri için açık kaynak kodlu olarak paylaşılan Pythia, daha çok görseller üzerinde çalışıyor.

Facebook, diğer teknoloji şirketleri gibi yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş dönemlerde, geliştiricilerin işlerine yarayabilecek pek çok yapay zeka yazılım çerçevesi oluşturan Facebook, bugün yeni bir yazılım çerçevesi oluşturduğunu duyurdu. Geliştiricilerin faydalanabilmeleri için açık kaynak kodlu olarak paylaşılan yazılım çerçevesi, Facebook'un daha öncelerden oluşturduğu PyTorch'un üzerine eklendi ve bu yazılım iskeletine de Pythia ismi verildi.

Pythia, yapay zeka modellerinin daha hızlı bir şekilde oluşturulmasını, çoğaltılmasını ve diğer modellerle kıyaslanmasını sağlar. Hedef noktası görseller olan Pythia, bu görsellerle ilgili soruları yanıtlayabilir, görsellerle ilgili açıklama yazıları oluşturabilir. Ayrıca Pythia yardımıyla bazı ölçümler yapılabilir, zamanlamalar kurulabilir.

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda Pythia'nın, yapay zeka teknolojilerinin gelişimini hızlandırmak için oluşturulduğu belirtilirken, Pythia'nın gelişimine destek vermeye devam edecekleri ifade edildi. 

Eğer Pythia'ya ulaşmak isterseniz, hemen buradan erişebilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/05/21/facebook-open-sources-deep-learning-framework-pythia-for-image-and-language-models/
14
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
2
1