Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sosyal Medya Haberleri ve İçerikleri

Facebook’ta Beğeni ve Yorum Sayısı Bugünden İtibaren Gizleniyor

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Facebook, gönderilerdeki beğeni, yorum ve tepki sayısını gizlemeye hazırlanıyor. Söz konusu yeniliği cuma günü (bugün) Avustralya’da test etmeye başlayacağını açıklayan ABD’li şirket, reklamlar için de aynı yola başvuracak.

Facebook’ta Beğeni ve Yorum Sayısı Bugünden İtibaren Gizleniyor
Berk Baylançiçek Berk Baylançiçek /

Sosyal medyanın hayatımızda giderek daha fazla yer kaplaması, beğeni ve yorum sayısının önemi de bir hayli artırdı; ancak yapılan araştırmalar, bu durumun bireylerde stres ve kaygı düzeyini artırdığına işaret ediyor.

2 milyarı aşkın kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, cuma gününden itibaren beğeni, yorum ve tepki sayısını gizlemeye başlayacak. Bir şirket sözcüsü, CNET’e yaptığı açıklamada testin Avustralya’da başlayacağını söylerken, bu değişikliğin insanların deneyimlerini iyileştirip iyileştirmediğini anlamak için geri bildirim toplayacaklarını aktardı.

Facebook’ta Beğeni ve Yorum Sayısı Bugünden İtibaren Gizleniyor

Facebook çatısı altında faaliyet gösteren fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, yakın zaman önce benzer bir değişikliği test etmişti. Facebook, söz konusu yaklaşımdaki asıl amacın, Instagram gönderilerinin ne kadar beğenileceği baskısını ortadan kaldırmak olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz temmuz ayı itibarıyla Instagram’daki beğeni ve yorum sayıları yedi ülkede gizlendi. Bunlar: Avustralya, Kanada, Brezilya, Yeni Zelanda, İrlanda, İtalya ve Japonya.

Facebook, Avustralya’daki test sırasında kullanıcılardan toplayacağı geri dönüşler ışığında söz konusu değişikliği hayata geçirip geçirmeyeceğine karar verecek.

YORUMLAR

(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
R
Ramazan Turung 6 yıl önce
Facebook dönemi bitti artık kullanıcıların yaş aralığı 30-50 tahminen
G
gelgel gelgel 6 yıl önce
o zaman gençler için bitti diyeceksin orta yaş ve üstü hala kullanıyor
Y
yahya yılmaz 6 yıl önce
Dedeler dışında face kullanan kaldı mı :D
Y
yahya yılmaz 6 yıl önce
Dedeler dışına face kullanan kaldı mı :D
F
Fatih Görmek 6 yıl önce
dedeler face kullanıyorsa bebeler ne kullanıyor acaba ?
G
gelgel gelgel 6 yıl önce
ne var dedeler kullanıyorsa onlar insan değil mi